Criosauna: frumusete la -180 grade Celsius

Publicat pe 24.08.2011 la 11:55 Actualizat pe 24.08.2011 la 11:58

Cu siguranta ai incercat macar odata o sedinta de sauna. Elimina toxinele, imbunatateste aspectul pielii si ajuta la slabit. Ei bine, ce zici de un nou tip de sauna, in care temperaturile ajung pana la -180oCelsius?

Terapia prin frig, asa cum este cunoscuta popular, stimuleaza sistemul imunitar si pe cel endocrin, oferind organismului echilibrul hormonal de care are nevoie. In plus, creste capacitatea de efort fizic si intelectual, ajuta la scaderea in greutate, reintinereste pielea si diminueaza consecintele stresului zilnic. Criosauna, spune fizioterapeutul Ioana Dascalu, are aplicatii multiple de la estetica si wellness (se ard pana la 1.000 kcal pe procedura) pana la medicina sportiva (reglarea tonusului muscular) si nu numai.

Cum decurge o sedinta?

Persoana intra in cabina in lenjerie intima, avand picioarele protejate de sosete din lana. Pentru a evita hipotermia mainilor, acestea trebuie tinute pe marginea superioara a cabinei. Temperatura scade la -140oC/-1800C in 30 de secunde, apoi nivelul temperaturii ramane constant. Durata unei proceduri este de 60-80 de secunde, putand fi crescuta pe parcursul sedintelor.


Senzatia perceputa este una suportabila, fiind mai putin neplacuta decat scaldatul in apa rece, si nu este o procedura toxica sau periculoasa.


Beneficii


- rezultatele incep sa apara inca de la prima sedinta;
- intregul organism este revigorat, plin de energie;
- se instaleaza o stare generala de bine;
- dupa primele cinci-sase proceduri pielea devine elastica, ferma si catifelata, ridurile incep sa se retraga, iar petele pigmentare sunt estompate;
- o cura de 15-30 de sedinte in criosauna determina regenerarea organismului din interior, reintinerind pielea si reducand radical depozitele celulitice de pe intreaga suprafata a corpului.


Efectele terapeutice ale frigului


Tratarea durerilor folosind diverse metode bazate pe frig precum comprese reci, gheata, dusuri si bai reci a devenit deja o obisnuinta. Prin urmare, multitudinea de beneficii pe care le ofera criosauna nu ar trebui sa ne surprinda. Scaderea brusca a temperaturii, in timpul unei astfel de proceduri, stimuleaza sistemul imunitar, care determina o serie de procese regenerative in corp. Practicata in cabinele criosaunelor, terapia activeaza toate resursele fiziologice ale organismului declansand regenerarea acestuia din interior, pe cale naturala.

Citeste si Revista Felicia

În articolul

Criosauna: frumusete la -180 grade Celsius

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
ANIMAŢIE. Un fost ofiţer SPP dezvăluie ce greşeli au făcut agenţii care au permis ca Robert Fico să fie împuşcat
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x