De 86 de ani, femeile si-au declarat adoratia pentru rochia neagra. Vezi divele care au facut-o faimoasa!

Publicat pe 01.10.2012 la 15:05 Actualizat pe 01.10.2012 la 18:01

Astazi, cei din lumea modei sarbatoresc un eveniment “crucial”: aniversarea a 86 de ani de existenta LBD (little black dress), cunoscuta noua ca indispensabila rochie neagra.

Femeia care a purtat-o intaia oara a fost nimeni alta decat Coco Chanel, atunci cand astfel de vestiminte erau rezervate doar ceremoniilor funerare. De-a lungul timpului, ea a devenit emblematica pentru Audrey Hepburn in “Mic Dejun la Tiffany” si fetele din “Totul despre sex”, iar astazi frumoasele Hollywood-ului ca Angelina Jolie si Jessica Stem o pun in valoare cu decupaje indraznete si slituri inalte.

In 1926, micuta rochie neagra avea maneci lungi, mergea pana la glezne iar Vogue ii prevestise soarta: va ajunge noua uniforma a femeilor cu bun gust. Primul personaj animat care a purtat-o a fost chiar Betty Boop, in varianta mini, fara bretele si cu pantofi cu toc cui; ulterior, tinuta ei a fost schimbata cu ceva mai cuminte pentru acea vreme.

In anii ’50, diva Elizabeth Taylor purta cu mandrie rochia neagra ca un simbol al elegantei, optand pentru rochii glam, cu guler inalt la spate si decolteuri in V. Audrey Hepburn a fost frumusetea anilor “60 si a devenit celebra dupa tinutele purtate in “Mic Dejun la Tiffany”, mai ales faimoasa rochie neagra, tubulara, pe corp, cu guler barcuta, accesorizata perfect cu o tiara.

Din anii ’90, rochia neagra a devenit un simbol al sex-appeal-ului iar designerii au inceput sa se joace cu decupaje, slituri, materiale dure ca pielea dar si fluide, precum satinul. Fetele din Sex and The City au explorat cel mai bine multitudinea de feluri in care se poate purta o rochie neagra in timp ce Angelina Jolie a adus o oda acestei rochii in ultimul an, preferand sa imbrace non-culoarea la fiecare eveniment.

foto: shine.com, hepta.ro

În articolul

De 86 de ani, femeile si-au declarat adoratia pentru rochia neagra. Vezi divele care au facut-o faimoasa!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care a luat avânt în România. Producătorii s-au aliniat cu preferinţele clienţilor: "Aduce multă satisfacţie"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
x