De la ce varsta folosim cremele de fata?

Publicat pe 19.06.2011 la 12:22 Actualizat pe 19.06.2011 la 12:24

“Pielea trebuie ingrijita in permanenta deoarece procesul de imbatranire incepe odata cu iesirea din adolescenta, chiar daca nu apar de la inceput semne evidente”, explica dr. Anca Daniela Raiciu.

Vicepresedinte al Asociatiei Cosmetologilor, dr. Anca Daniela Raiciu nu-ti recomanda sa astepti aparitia primelor riduri, ci sa le previi. Incepe sa aplici tratamentele specifice nu de la 30 de ani, ci mult mai devreme, in jur de 20 de ani. Doar e mai usor sa previi decat sa tratezi!

Elasticitate si protectie

Primul pas - sa hranim pielea si sa combatem eficient radicalii liberi. Ai nevoie de produse bogate in antioxidanti, cum ar fi uleiul de catina. Apoi trebuie sa ne preocupam de intretinerea si refacerea elasticitatii si supletii pielii, de mentinerea frumusetii si tineretii acesteia. Iar armele cele mai bune sunt coenzima Q10 si spirulina, care asigura hranirea si regenerarea pielii, in timp ce extractul de castraveti are rolul de a stimula metabolismului pielii.

Pielea are insa nevoie sa fie si protejata. Cu ajutorul cremelor, asiguram si un efect dermoprotector, antiinflamator si calmant. Urmareste ca in compozitie sa fie extracte vegetale de Aloe Vera, galbenele, nalba, castan sau alte plante. Efectul comun al acestor ingrediente este de a asigura o protectie intensiva impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura a pielii si stimuland regenerarea celulara.

Utilizand zilnic crema de fata, pielea isi recapata elasticitatea si gradul natural de hidratare si suplete. In plus, ridurile deja formate sunt vizibil reduse, iar cele profunde, atenuate. Pielea devine luminoasa, mai intinsa si stralucitoare.

Sfatul specialistului (Dr. Anca Daniela Raiciu, doctor in farmacie, vicepresedinte al Asociatiei Cosmetologilor din Romania)


„Este important ca o crema sa nu aiba doar efecte spectaculoase, de moment, dar sa otraveasca pielea si sa conduca in timp la o imbatranire precoce. De aceea e bine sa ne ferim de cremele agresive realizate pe baza de substante de sinteza si sa preferam cremele naturale, cu o compozitie echilibrata din mai multe extracte vegetale, care sa se completeze reciproc, astfel incat sa realizeze o reala tratare a pielii. Este benefica alternarea produselor folosite, pentru ca dupa sase luni epiderma incepe sa se obisnuiasca cu actiunea acelui produs, iar eficacitatea acestuia incepe sa scada treptat."

Citeste si Revista Felicia!
Foto: femalehealthzone.com

În articolul

De la ce varsta folosim cremele de fata?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x