Epilarea definitiva, mit sau realitate?

Publicat pe 02.09.2010 la 18:17 Actualizat pe 02.09.2010 la 18:22

Epilarea definitiva, mit sau realitate?

Indepartarea parului nedorit poate fi obtinuta prin metodele clasice, temporare, precum rasul, crema epilatoare, ceara, penseta electrica, sau prin metode de lunga durata, asa-zis “definitive”, cum ar fi electroliza sau fotoepilarea prin laser sau IPL (lumina intens pulsata).



Epilarea prin laser sau IPL este o modalitate de reducere pe termen lung a cresterii parului, si nu un procedeu definitiv.



Tehnica induce intrarea foliculilor de par in starea de telogen, de cadere, dar cum evolutia firului de par este ciclica, acesta va intra din nou in faza de crestere peste o perioada.



Firele inchise la culoare sunt greu de indepartat
Fotoepilarea are ca tinta pigmentul melanic din foliculul pilos, de aceea firele de par blond si alb sunt foarte greu de indepartat. Pentru acestea exista metoda electrolizei, laborioasa si dureroasa, ce necesita trecerea curentului electric prin fiecare folicul pilos.



Epilarea prin IPL este nedureroasa, se poate aplica pe suprafete mari in aceeasi sedinta si necesita in medie 5-7 sedinte la interval de 1-3 luni, timp in care firele de par devin mai rare, mai subtiri si cresc mai lent.



La final, epilarea este completa, dar pentru a fi si permanenta este nevoie de repetarea a 1-2 sedinte in fiecare an. Se poate aplica atat femeilor, in zona fetei, axilei, linia bikinilor, picioarelor, cat si barbatilor, la nivelul spatelui, pieptului, urechilor.



Care sunt contraindicatiile?
Sarcina, consumul de medicamente fotosensibilizante, cancerul de piele, bolile autoimune, infectiile locale si cicatrici cheloide. Reactiile adverse sunt durerea, roseata, infectiile locale, dar sunt trecatoare.



Fotoepilarea este cea mai eficienta metoda de indepartare a firelor de par nedorite, cu rezultate estetice inegalabile si de lunga durata.


Citeste Revista Felicia

Foto: prleap.com

În articolul

Epilarea definitiva, mit sau realitate?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x