Esti dependenta de placa de par?

Publicat pe 13.04.2011 la 19:41 Actualizat pe 13.04.2011 la 19:43

Conform unui nou studiu, in ziua de astazi a fost creata o noua dependenta: cea pentru placa de par. O treime dintre femei si, surprinzator, unul din cinci barbati, detin un asemenea instrument. Dintre acestia, mai mult de o treime refuza sa iasa din casa fara sa isi indrepte parul.

Probabil ca parul cret, ciufulit, ar trebui sa devina un trend, deoarece, se pare ca toata lumea isi doreste parul drept. Cauza principala ar putea fi "super vedetele" de la Hollywood, care ar face orice sa arate bine pe sticla. Parul indreptat, perfect, lipit de cap, straluctor - acesta este idealul feminin contemporan. In acest caz, oda parului ondulat, caci, pare-se, este o specie rara.

Dermatologii sunt de parere ca daunele provocate de placa de par pot fi ireversibile, precum caderea parului si depedenta, lucruri ce pot transforma podoaba capilara intr-una aspra, rara si subtire.

Iain Sallis, dermatolog specialist la hairmedic.co.uk si la alte sapte clinici celebre din lume, este de parere ca toate problemele capilare contemporane stau la baza unei stari psihice, si anume obsesia de a arata perfect tot timpul. Aceasta imagine eronata asupra perfectiunii este reflectata si in placa de par.

2011/04/13//265131-102008_beyonce_400x400.jpg

"Vin adesea femei la mine care sunt panicate deoarece parul lor cade abundent. Insa parul lor, de fapt, se rupe si cade din cauza obsesiei lor de a-si indrepta constant parul", este de parere Iain.

Iain Sallis explica modul in care inventarea si comercializarea placii de ceramica, la inceptul anilor '90, a dat startul unei noi revolutii cosmetice. Tehnologia este, insa, de vina pentru toate daunele. Firul de par este, de fel, puternic, insa se slabeste atunci cand are contactul cu o temperatura de 180 de grade celsius.

2011/04/13//265132-jennifer_aniston.jpg

Femeile apeleaza la placa de par ca sa "linisteasca" firele rebele, insa daca se abuzeaza de aceasta metoda, parul va deveni si mai rebel si ondulat, iar necesitatea folosirii acestui instrument este si mai mare. Astfel este generata depedenta.

In prezent, industria placii de par are un succes formidabil, fiind estimata la 100 de milioane de lire sterline, adica 56% din totalul vanzarilor produselor capilare.

Foto: www.topnews.in

În articolul

Esti dependenta de placa de par?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x