FOTO! De la „Sunetul muzicii” la „Shrek”: Julie Andrews, o legendă vie a filmului, la 78 ani

Publicat pe 20.12.2013 la 12:48 Actualizat pe 20.12.2013 la 14:24

„Doamna” Julie Andrews a dus viața la care alții numai visează. Dotată cu un timbru vocal uimitor și talent actoricesc cât pentru doi, Andrews a crescut pe scenă. Publicul s-a îndrăgostit de ea odată cu Mary Poppins și au devenit dependenți de entuziasmul și vocea ei odată cu „Sunetul muzicii”.

Frumoasă, talentată, Julie a fost remarcată de mică. Se spune că putea să cânte note pe care numai câinii le auzeau la vârsta de șapte ani! Vocea ei de soprană pe 4 octave i-a deschis ușile la Hollywood. După roluri principale în „Cinderella” și „Camelot”, actrița a prins lozul cel mare cu filmul „Mary Poppins” (1964), semnat Walt Disney. Pentru el, actrița a câștigat un Oscar pentru Cea mai bună actriță.

Un an mai târziu, a prins rolul lui Maria în capodopera „Sunetul muzicii”, alături de Christopher Plummer. Pentru această producție, actrița a învățat să cânte la chitară, iar efortul ei a fost răsplătit cu o nominalizare la Oscar. Pelicula se înscrie în topul celor cu încasările cele mai multe la debut.

În 1979, Andrews vrea să renunțe la rolurile de fată bună, dulce („Uneori sunt atât de dulce că nici eu nu mă pot suporta”) și are apariții bizare în „10”, „S.O.B”, „Victor Victoria”, ultimul aducându-i un Glob de Aur.

În ultimii ani, Andrews s-a remarcat pentru apariția elegantă și înduioșătoare din „Princess Diaries” și a dat voce unor personaje de animații precum „Shrek 2”, „Shrek the Third”, „Enchanted”, „Shrek Forever After” și „Despicable Me”.

Șase lucruri pe care trebuie să le știi despre Julie Andrews

A suportat o operație la gât în 1997, care i-a alterat vocea pentru totdeauna.

A petrecut un timp într-o clinică psihiatrică după ce a aflat că vocea ei nu va mai fi niciodată aceiași.

În 2002, a fost votată a 59-a cea mai importantă britanică într-un sondaj BBC.
În '69, când MGM a anulat filmul „Irving Berlin” în care urma să joace, Julie Andrews a dat în judecată studioul. În cele din urmă, a câștigat procesul, producătorii fiind nevoiți să îi plătească salariul inițial de 1.250.000 dolari.

Primul cântec interpretat după operație a fost „Your Crowning Glory”, abia în 2004! Acesta a apărut în filmul „The Princess Diaries 2: Royal Engagement”. Se spune că a cântat superb din prima probă, impresionându-i până la lacrimi pe colegi.

A refuzat nominalizarea la premiile Tony pentru "Victor/Victoria", deoarece restul distribuției nu a fost luat în considerare pentru acestea.

NU RATAȚI „SUNETUL MUZICII”, ÎN AJUN DE CRĂCIUN, DE LA ORA 21.00, PE EUFORIA TV!

În articolul

FOTO! De la „Sunetul muzicii” la „Shrek”: Julie Andrews, o legendă vie a filmului, la 78 ani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x