Mastile naturale, solutia de salvare a parului deteriorat

Publicat pe 10.10.2013 la 15:38 Actualizat pe 10.10.2013 la 16:48

Podoaba capilara este considerata, de multe femei, un “accesoriu” de nepretuit. Oricine isi doreste sa aiba un par frumos, stralucitor, cu volum, insa de multe ori, din cauza factorilor externi, dar si a unei ingrijiri defectuoase, devine lipsit de vitalitate si deteriorat.

Secretul unei podoabe capilare bogate sunt mastile naturale, ce se pot pregati usor:

Masca cu avocado

Daca vrei sa-ti hidratezi parul si sa-i conferi stralucire, prepara-ti o masca naturala folosind pulpa unui fruct de avocado, o lingurita de ulei de masline si un galbenus de ou. Amesteca toate ingredientele si aplic-o pe par, lasand-o sa actioneze timp de o ora. Apoi clateste din abundenta.

Masca cu ou

Parul fragil si deteriorat are nevoie de o ingrijire speciala, pentru a-ti recupera stralucirea naturala a parului. Este recomandat sa iti pregatesti o masca naturala folosind un ou, o lingurita de ulei de masline si doua de maioneza. Bate oul bine, dupa care adauga celelalte ingrediente. Amesteca bine, dupa care intinde pasta obtinuta pe par. Lasa-o sa actioneze 15-20 de minute, dupa care clateste cu apa calda si spala-te cu un sampon pentru par deteriorat.

Masca cu ulei de cocos

O masca eficienta in hidratarea parului o poti prepara folosind o lingura de ulei de cocos si doua de miere. Amesteca bine ingredientele, dupa care aplica pasta pe par. Asteapta sa actioneze timp de 20-30 de minute, dupa care spala-ti parul cu sampon pentru par fragil. Iti vei hidrata parul si, in plus, iti va proteja parul de razele solare.

Masca cu banana

Ai nevoie de o banana de marime medie si doua ligurite de miere. Coace timp de cinci minute banana in cuptor, dupa care zdrobeste pulpa intr-un bol. Adauga mierea si amesteca bine. Intinde pasta obtinuta pe par, iar dupa 20 de minute, clateste din abundenta cu apa calda. Apoi, spala-ti parul ca de obicei.

Masca cu ulei de migdale

Intr-un bol, adauga doua lingurite de ulei de migdale, incalzit in prealabil in cuptorul cu microunde. Aplica-l pe par si lasa-l sa actioneze pe tot parcursul noptii. Dimineata, spala-l ca de obicei. Vei avea un par moale, hidratat si stralucitor.

Foto: Pinterest

În articolul

Mastile naturale, solutia de salvare a parului deteriorat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x