O sută de ani de la nașterea celui mai ghiduș personaj al tuturor timpurilor

Publicat pe 28.01.2014 la 14:30 Actualizat pe 28.01.2014 la 16:34

Au trecut 100 de ani de la nașterea celui mai iubit și ghiduș personaj al tuturor timpurilor: Vagabondul mustăcios al lui Charlie Chaplin.

Galerie (2)

the tramp

Au trecut 100 de ani de la nașterea celui mai iubit și ghiduș personaj al tuturor timpurilor: Vagabondul mustăcios al lui Charlie Chaplin.

Un secol reprezintă mai mult decât o scuză bună pentru a da o petrecere pe cinste, chiar dacă sărbătoritul este un cerșetor fictiv, cu pantaloni murdari, pantofi ciudați și cu un comportament care lăsă de dorit de cele mai multe ori. Cu mustața sa ca o periuță de dinți neagră și un joben bombat, Chaplin a intrat în casele și inimile noastre țopăind, chicotind și fiind cel mai mare copil-adult al tuturor timpurilor.

Vagabondul a luat naștere într-o zi plicticoasă de ianuarie în anul 1914. Șeful de studio Mack Sennett era nemulțumit de cum evolua filmul pe care tocmai îl turnau și ar fi vrut ca Charlie să aducă un pic de sare și piper cu câte glume care ar fi transformat scenele anoste, în ceva plin de viață.

Chaplin a intrat în cabina cu costume și machiaj și privind în jurul său a avut o revelație: personajul avea să fie îmbrăcat haios, iar totul trebuia să reprezinte o mare contradicție “pantalonii lălâi, haina strâmtă, pălăria mică, iar papucii prea mari”. Motivul pentru care a adăugat mustăcioara este că Charlie avea doar 24 de ani, iar acest detaliu care a devenit un simbol recunoscut de oricine, a avut scopul de a face personajul să pară mai matur.

“Hainele și machiajul m-au făcut să mă simt persoana care era el. Am inceput să îl cunosc și până la momentul în care am pășit pe scenă, el era deja creat.”

Deși povestea lui Charlie despre nașterea “Vagabondului” este de-a dreptul încântătoare, adevărul este ceva mai complex, dar și mai interesant. A durat ceva mai mult timp pentru ca tânărul personaj să devină the Tramp (Vagabondul) și încă și mai mult timp să se transforme într-un erou. Partea fascinantă este că atunci când aspectul sentimental s-a intensificat, Vagabondul nu și-a pierdut din forță.

El a rămas de-a lungul transformărilor prin care a trecut, un personaj respins de societatea în care trăia. În toate filmele el este cel care încurcă, excentricul, bețivul, îndrăgostitul - cel mai liber om de pe pământ :)

foto: hepta.ro


În articolul

O sută de ani de la nașterea celui mai ghiduș personaj al tuturor timpurilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 mai 2024. Leii se pot confrunta cu conflicte. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 20 mai - 2 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. Furtunile din vestul Europei ajung și în România
a1.ro
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să te văd, nu o să pot să cânt”
HelloTaste.ro
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Catine
Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului
useit.ro
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
as.ro
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
MediCOOL
Efectele grădinăritului asupra organismului. Ce schimbări benefice pot produce
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
DeParinti
Cum îl determini pe copil să coopereze
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
HelloTaste
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
x