(P) 6 sfaturi pentru economisirea energiei electrice

Publicat pe 28.10.2022 la 11:30 Actualizat pe 28.10.2022 la 11:32

Te întrebi cum poți să reduci consumul de energie electrică în locuința ta? Fie că este vorba de o garsonieră, un apartament sau o casă, aceste sfaturi te vor ajuta să micșorezi costurile facturii energetice.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice

Nova

Continuă să citești pentru a descoperi 6 moduri prin care poți face economie la curent:

1.Alege un furnizor de energie electrică potrivit

Una dintre cele mai ușoare modalități de a face economii serioase factura de energie electrică este să îți schimbi furnizorul. Optează pentru o companie care îți permite să beneficiezi de oferte personalizate, gestionând facturile online. În același timp, poți căuta un furnizor care îți permite să faci o simulare de factură electrică pentru a vedea care sunt posibilele cheltuieli lunare.

2.Închide lumina după ce ieși din cameră

Nu trebuie să fie o surpriză faptul că stingerea luminii atunci când părăsești camera poate reduce factura la electricitate. Acest obicei, împreună cu schimbarea becurilor cu LED-uri ,va face diferența. Spre deosebire de un bec clasic, cel LED este cu 75–85% mai eficient din punct de vedere energetic decât un bec standard. În același timp, vine și cu costuri mai mici.

3.Scoate din priză electrocasnicele în standby

Atunci când nu mai folosești un aparat electronic, asigură-te că îl scoți din priză. Chiar dacă nu pare, electrocasnicele în standby consuma suficient curent cât să simți diferența la factură atunci când le deconectezi de la sursa de electricitate. Evident, nu vorbim despre mașina de spălat frigiderul sau centrala de gaze. În schimb, poți scoate aparatele precum cuptorul cu microunde, prăjitorul de pâine sau încărcătorul telefonului.

4.Fă-ți un program strict de spălat rufe

Evident, este imposibil să nu îți mai speli rufele sau să o faci mai rar. Ce poți face în schimb este să pornești mașina atunci când este încărcată complet. Astfel, nu vei consuma litri întregi de apă și curent pe câteva piese vestimentare. În același timp, poți încerca să speli hainele cu apă rece, deoarece încălzirea acesteia necesită un consum mai mare de energie.

În cazul care ai și funcție de uscător, încearcă să o eviți și usucă-ți rufele în aer liber.

5.Izolează-ți locuința

Scurgerile de aer pot aduce costuri serioase la factura de energie electrică, deoarece evident, centrala trebuie să meargă mai mult timp pentru a ține în casă căldura care se pierde prin crăpăturile din jurul ferestrelor și a ușilor. Astfel că, încearcă să sigilezi cât de bine poți locurile în care există astfel de pierderi. Acest lucru poate fi făcut foarte chiar și cu ajutorul benzii adezive.

6.Limitează folosirea centralei termice

Acest sfat se aplică în mare parte pe perioada lunilor friguroase, când centrala încălzește locuința. Limitarea funcționării acesteia nu înseamnă că trebuie să stai în frig, ci că trebuie să o folosești într-un mod mult mai practic. De exemplu, în cazul în care pe timpul zilei nu este nimeni acasă, poți seta centrala să înceapă să funcționeze cu puțin timp înainte de a te întoarce. Astfel, poți optimiza modul in care funcționează centrala.

Dacă te gândești la aceste sfaturi individual, este posibil să ți se pară că nu vor face diferența. Însă, aplicate împreună pot face diferența pe termen lung. Încearcă timp de o lună să respecți toate cele 6 propuneri și cu siguranță vei observa o schimbare la costurile facturii.

În articolul

(P) 6 sfaturi pentru economisirea energiei electrice

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x