Pe urmele lui Brad Pitt: Keanu Reeves a petrecut 7 ani in China

Publicat pe 04.11.2013 la 23:03 Actualizat pe 05.11.2013 la 09:41

Keanu Reeves a transformat titlul filmului al carui protagonist a fost Brad Pitt, "Sapte ani in Tibet", in realitate. Numai ca actorul nu a petrecut cei sapte ani, fictiv, pe marele ecran, ci chiar pe teritoriu chinez, in tratative cu producatorii de film de acolo. Scopul? Regizarea unui film cu script original si revelator, primul sau proiect de acest gen.

"Man of Tai Chi" ar putea fi capodopera actorului de 49 de ani, asa cum "Argo" a fost pentru Ben Affleck. Filmul este un amestec intre "Fight Club", "Karate Kid" si "The Social Network" si trateaza contrastul dintre traditie, putere si tehnologie si virtute, analizand diferentele dintre Vest si Est. La realizarea lui, Reeves a muncit sapte ani, o munca sisifica, ar spune unii.

in timpul filmarilor la "Matrix", Reeves l-a cunoscut pe Tiger Hu Chen, un maestru al artelor martiale, a povestit starul pentru buzzfeed.com. In anii 2000, cei doi impreuna cu scriitorul Michael G. Cooney, au pus bazele povestii unui invatacel al artelor martiale Tai Chi. Tiger Chen a devenit protagonistul filmului iar Reeves, antagonistul, omul de afaceri care conduce un club underground de lupte, difuzate apoi pe Internet.

In timp, s-a conturat si un scenariu, in engleza si mandarina, iar Reeves si-a asumat si rolul de regizor. Lucrurile au inceput sa se impotmoleasca insa din cauza lipsei de finantare si a cenzurii exercitate de China Film Group, cei care analizeaza titlurile filmelor ce pot fi distribuite in China.

"In script, toate bataile trebuiau sa aiba loc in Beijing, dar nu ne-au lasat. Nu puteam pune in film un ofiter de politie corupt iar luptele nu puteau avea loc in partea cea mai importanta a Chinei, dar ne-au lasat, in cele din urma, sa filmam in Hong Kong si Macau", a explicat actorul.

Sa speram ca eforturile sale vor fi rasplatite in curand. Filmul a fost lansat weekend-ul trecut.

foto: hepta.ro

În articolul

Pe urmele lui Brad Pitt: Keanu Reeves a petrecut 7 ani in China

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x