Petale pentru frumusete

Publicat pe 24.08.2010 la 14:45 Actualizat pe 24.08.2010 la 15:24

Petale pentru frumusete

Natura iti ofera petalele de crin, de trandafir si de craita. Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, iti spune cum se le folosesti in beneficiul tenului tau.


Ulei de masline si crin
Peste cateva petale de crin se adauga ulei de masline cat sa le acopere. Se lasa 5-6 zile la macerat. Ulterior, cu acest ulei se fac aplicatii pe gat, maini si decolteu. "De cele mai multe ori, aceste zone, desi expuse vederii, sunt neglijate. Cu acest ulei, pielea va fi hidratata si stralucitoare", precizeaza specialistul nostru.


Petalele de crin au efect antimicrobian, calmant si cicatrizant. Asadar, fac bine tenurilor cu acnee, rani, arsuri usoare. Cu o lingura de petale proaspete de crin la o cana cu apa (250 ml) se prepara o infuzie sau un decoct. Dupa ce se strecoara, cu apa se spala sau se curata fata cu comprese. Petalele din infuzie sau decoct se pot aplica pe ten, caldute. Ele curata tenul.



De asemenea, specialistul nostru recomanda mastile din petale de crin si miere pentru tenurile uscate, iar tenurilor grase, masca din petale de crin si argila.


Trandafir si craita
Cearcane? Solutia: estomparea lor cu petale de trandafir si petale de craita. Acestea se oparesc si se aplica pe zona cearcanelor si pe pleoapa superioara. De asemenea, se reduc ridurile, iar pielea devine mai neteda.



Petalele de trandafir au o serie de intrebuintari in cosmetica. Pentru ca au proprie¬tati revigorante, acestea pot fi folosite, dimineata, pentru spalarea fetei. In acest sens, se ia o mana de petale uscate, se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte. Se lasa la infuzat o ora, dupa care se poate folosi pentru spalarea tenului.



Specialistul nostru ne asigura ca petalele de trandafir sunt benefice tuturor tipurilor de ten, pentru ca acestea pot echilibra pH-ul si functiile vitale ale pielii, imbunatatesc circulatia sangelui, hidrateaza tesutul, combat radicalii liberi. Motiv pentru care sunteti sfatuiti sa le folositi in tratamente cosmetice sub forma de infuzii, bai, masti, dar si sa alegeti din comert acele produse cosmetice care le au ca ingrediente.


Frunze, flori
Se face un amestec din frunze de nuc, flori de galbenele, frunze de vinete, frunze de rosii. Este nevoie de o lingura din fiecare planta la un litru de apa. Se pune apa fierbinte peste toate acestea si se lasa o ora la macerat. Cu acest amestec se freaca scalpul inainte de imbaiere.



Citeste jurnalul.ro

În articolul

Petale pentru frumusete

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x