Riduri? Invata sa le previi!

Publicat pe 04.11.2013 la 13:02 Actualizat pe 04.11.2013 la 14:56

Ridurile sunt inevitabile si fac parte din procesul natural de imbatranire. Asta nu inseamna ca nu putem incerca sa oprim timpul in loc si sa aratam mai tineri decat varsta din buletin, mai ales ca avem la dispozitie tot felul de metode pentru a reusi acest lucru. De la creme hranitoare la chirurgie plastica sau injectii cu botox, exista solutii ieftine si solutii foarte costisitoare pentru a remedia schimbarile provocate de trecerea timpului. Insa cel mai simplu lucru pe care il putem face ca un prim pas este sa amanam aparitia ridurilor. Multe dintre obiciurile banale, de zi cu zi, ne pot imbatrani fara sa stim. Afla ce trebuie sa schimbi in stilul tau de viata.

Schimba pozitia de somn

Daca obisnuiesti sa dormi pe burta sau pe o parte, poate ai observat ca in anumite dimineti pielea fetei tale e un pic “sifonata.” Insa daca dormi asa noapte de noapte, liniile aparute in timpul noptii nu mai dispar de indata ce te trezesti, ci se intiparesc pe chipul tau si devin riduri permanente. Dormitul pe-o parte duce la formarea de riduri pe obraji si barbie, iar dormitul pe burta te face sa pari incruntata.

Omega 3 – pentru o piele mai supla

Somonul si alte tipuri de pesti de apa rece reprezinta o sursa excelenta de proteine, dar si de acizi grasi cum ar fi omega 3. Proteinele sunt necesare pentru a avea o piele sanatoasa si rezistenta, iar acizii grasi hranesc tenul si ii ofera prospetime si elasticitate.

Curata pielea intr-un mod delicat

Apa de la robinet iti deshidrateaza pielea si inlatura nu doar murdaria, ci si uleiurile naturale ce o protejeaza de riduri. Daca te speli prea des pe fata, acest lucru se va vedea la un moment dat, in special daca folosesti un sapun care nu hidrateaza pielea, ci mai mult o usuca. Alege un gel special pentru curatat fata sau un demachiant adecvat tipului tau de piele.

Vitamina C in crema de fata

Vitamina C poate creste productia de colagen si protejeaza impotriva efectelor nocive ale razelor UVA si UVB, ajuta la reducerea petelor intunecate si a rosetii. Mai mult, vitamina C este responsabila si de crearea unui ton uniform al tenului. Toate acestea suna ca promisiunile oferite de un fond de ten, nu-i asa? Insa in loc sa acoperi pielea in perfectiunea pe care ti-o doresti, poti obtine o frumusete naturala cu o crema hidratanta, bogata in vitamina C.

Cafea? Mai bine alege cacao

O cacao de buna calitate este bogata in antioxidanti. Poti alege intre o ciocolata neagra si amara sau un pahar de lapte cu cacao, fara prea mult zahar insa. Antioxidantii din cacao protejeaza pielea de efectele nocive ale expunerii la soare si imbunatatesc circulatia sangvina catre celulele pielii. In plus, ciocolata amaruie este poate cel mai delicios tratament anti-rid.

În articolul

Riduri? Invata sa le previi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x