Samponul nepotrivit iti poate distruge parul

Publicat pe 13.03.2011 la 15:21 Actualizat pe 13.03.2011 la 15:23

Din arsenalul de produse de ingrijire a parului se credea ca cel mai inofensiv si mai usor de ales este samponul. Marian Uritu, hair stylist la “Sei Bella” in Iasi si trainer in echipa Londa Professional, iti explică ce produse sa alegi pentru parul tau.

"Foarte multe persoane isi dau singure diagnosticul de matreata doar pentru ca dau cu mana prin par si vad ca li se scutura pe umeri ceva alb", spune Marian. "Nu e matreata, ci piele descuamata din cauza deshidratarii scalpului. Matreata propriu-zisa este o ciuperca si nu ai cum sa o confunzi, fiindca miroase neplacut. Deci cel mai adesea ceea ce gasim pe haina este doar piele uscata. Samponul antimatreata curata si degreseaza puternic scalpul, de aceea vei constata ca, desi te tratezi cu ingrediente specifice impotriva matretii, parca problema ta se amplifica."

Solutia? Cumpara produse antimatreata doar dupa ce medicul te-a informat ca ai aceasta afectiune. Daca nu e cazul, ai nevoie de un sampon bland, hidratant, pe care sa-l folosesti la doua-trei zile.

Mici secrete care fac minuni

Te deranjeaza excesul de sebum de la radacina? Foloseste un sampon pentru volum sau unul purifiant, zilnic, timp de doua-trei saptamani. Apoi parul sa ramana putin gras si treci la un alt sampon, care este recomandat pentru spalarea la doua zile. In prima zi coafeaza parul cum doresti, iar in a doua zi prinde-l in coada, pentru reglarea glandelor sebacee.

Parul ondulat sau coafat ondulat prin permanenta este unul uscat prin excelenta, de aceea are nevoie de sampoane blande. Parul trebuie spalat la cateva zile, pentru a nu distruge echilibrul scalpului. Combina samponul hidratant cu un balsam pentru par ondulat (sau invers) si vei avea rezultate excelente.

Masca de par se aplica DOAR pe lungimi si varfuri, pentru 10-20 de minute, atat pe par umed, cat si pe par uscat (tratament-soc) cel mult o data pe saptamana. Balsamul se aplica doar pe varfuri, dupa fiecare spalat, iar daca folosesti balsam de tip "leave in", fara clatire, nu-ti va ingrasa parul deloc.

Citeste si Revista Felicia

În articolul

Samponul nepotrivit iti poate distruge parul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x