Secretul Crăiesei Zăpezii: cuburi de gheață pentru un ten perfect

Publicat pe 16.12.2013 la 12:01 Actualizat pe 16.12.2013 la 13:14

Poate știi basmul cu Crăiasa Zăpezilor scris de Hans Christian Andersen. Frumoasa regină avea un un chip superb, aproape transparent, un ten de porțelan și obraji sărutați de frig, cu o tentă de trandafir roz. Secretul frumuseții ei? În lumea ei de zăpadă, putea fi doar unul: gheața.

Deși pare un tratament de poveste, un cub de gheață chiar poate face minuni pentru tenul tău. Regina Ecaterina a Rusiei era cunoscută pentru faptul că își masa fața, gâtul și decolteul cu un cub de gheață în fiecare dimineață pentru a avea un ten plin de prospețime.

Terapia cu gheață poate ajuta la micșorarea porilor și reduce nivelul de sebum. Totodată, încetinește procesul de îmbătrânire și amână apariția ridurilor. Folosirea cuburilor de gheață in mod regulat conferă tenului o strălucire proaspătă și sănătoasă și vei arăta superb fără a folosi nici un strop de machiaj.

Pentru prepararea cuburilor de gheață se recomandă folosirea apei minerale în locul apei de la robinet. O infuzie de plante este de asemenea recomandată. Daca știi ce tip de ten ai, poți folosi ceaiuri adecvate. Pentru tenul gras se recomandă gălbenelele sau salvia (2 linguri plante uscate la o cană de apă fierbinte, care se ține acoperită timp de 10-12 minute. Apoi se strecoară și după ce se răcește se pune ceaiul în forma pentru cuburi și se dă la congelator)

Dacă ai tenul uscat încearcă mușețelul, pătrunjelul sau menta proaspătă. Pentru a reduce ridurile apelează la ceaiul verde sau negru. Ele sunt bogate în antioxidanți ce încetinesc procesul de îmbătrânire. Câteva picături de suc de lămâie te vor ajuta să scapi de petele întunecate de pe față.

Dacă te machiezi zilnic adauga o jumătate de linguriță de ulei de măsline, migdale, avocado sau de susan în apa minerală sau în ceai înainte de a-l pune la înghețat. Șterge-ți fața cu aceste cuburi de gheață înainte de a te machia. Uleiul va hrăni tenul și îl va pregăti pentru machiaj.

Cum se folosesc cuburile de gheață

Se șterge ușor fața, gâtul și decolteul cu un cub de gheață, folosind mișcări ușoare de masaj. Nu apăsa prea tare pentru a nu distruge capilarele delicate ce se găsesc sub piele. Evită zona ochilor pentru că este foarte sensibilă. Lasă tenul să se usuce de la sine și nu-l șterge de apa minerală sau ceai.

În articolul

Secretul Crăiesei Zăpezii: cuburi de gheață pentru un ten perfect

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Noutatea la nivel european cu care se mândrește satul Ghermănești din Ilfov: "Este un punct strategic"
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Daniela Crudu a născut a doua oară! Ce putea să spună Gigi Becali despre ea, după scandalul teribil cu „Nilă”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x