TOP 10 lucruri de care orice femeie are nevoie pentru a fi fericita

Publicat pe 11.01.2016 la 13:51 Actualizat pe 11.01.2016 la 13:56

Desi femeile din ziua de azi au la dispozitie o sumedenie de informatii despre cum sa duca o viata fericita si sanatoasa, este foarte greu pentru ele sa le faca pe toate, iar esecul genereaza opusul rezultatului dorit.

Desi femeile din ziua de azi au la dispozitie o sumedenie de informatii despre cum sa duca o viata fericita si sanatoasa, este foarte greu pentru ele sa le faca pe toate, iar esecul genereaza opusul rezultatului dorit.

In mod natural, informatiile abundente ne fac sa ne simtim confuze, coplesite si suprasaturate.
Acesta este motivul pentru care ne-am gandit sa realizam un TOP 10 celor mai importante lucruri pe care fiecare femeie trebuie sa le faca pentru ca fericirea autentica sa-si gaseasca un loc in viata ei:

1. Sa invete sa se descurce singura
De multe ori ne simtim neajutorate cu privire la lucrurile casnice si la problemele pe care se presupune ca doar un barbat le poate rezolva. Cu toate acestea, sumedenia de informatii despre care vorbeam mai sus ne poate veni in ajutor. Putem invata cum sa reparam singure o usa de la sifonier si care sunt sculele si accesoriile care nu trebuie sa lipseasca din nici o casa. Magazinele online ne vin si ele in ajutor si este de ajuns sa aruncam o privire pe arabesque.ro ca sa aflam cat de simpla poate deveni existenta noastra.

2. O viata sexuala activa
Studiile au demonstrat ca o viata sexuala activa reduce depresia si anxietatea. In plus, sexul creste stima de sine, reduce nivelul de stres, creste calitatea somnului si intareste sistemul imunitar.

3. Mai mult somn
Intreaga ta stare de bine si inclusiv relatia cu partenerul de viata depinde de somn. „Multe studii au aratat ca deprivarea de somn este periculoasa. Oamenii privati de somn care au fost testati folosind un simulator de conducere sau cateva sarcini de coordonare mana-ochi au reactionat la fel de precar ca persoanele intoxicate”, noteaza cei de la Asociatia Americana pentru Somn.

4. Activitati sportive
Activitatile sportive fac miracole pentru activitatea noastra cerebrala. Exercitiile aerobice remodeleaza creierul si ii imbunatatesc performantele prin scaderea nivelului de stres, prin starea de fericire pe care o genereaza si prin imbunatatirea performantelor intelectuale.

5. Relatii interpersonale de calitate
Cu totii suntem „animale sociale” si tindem spre stabilirea unor relatii cu cei din jurul nostru. Insa relatiile sanatoase ne ajuta sa fim mai increzatoare in noi insene si sa abordam problemele cu o atitudine profund pozitiva.

6. Sa se joace mai mult
Nu doar copiii simt nevoia sa se joace, ci si adultii. Fiecare femeie trebuie sa-si permita, macar din cand in cand, sa fie spontana si creativa si sa uite de problemele de zi cu zi. Joaca poate deveni, uneori, cea mai buna forma de terapie prin care putem alunga grijile si necazurile.

7. Mai mult contact fizic
Nu ne referim la activitatile sexuale, ci la imbratisari si strangeri de mana. Ne nastem cu nevoia de a fi atinsi, iar creierul nostru reactioneaza pe masura, eliberand oxitocina si reducand nivelul cortizolului, hormonul stresului.

8. Apartenenta la o comunitate
Fiecare persoana simte, intr-un fel sau altul, nevoia de a apartine unei comunitati. Daca simtim ca facem parte dintr-un grup, ne simtim mai puternici, iar sentimentul de singuratate tinde sa dispara. Cele mai sanatoase grupuri sunt fie cele de prieteni apropiati, fie cele in care membrii sai impartasesc aceleasi pasiuni.

9. Perioade de odihna
Organismul uman functioneaza ca o baterie, iar incarcarea sa cu energie se petrece in somn si in perioadele de concediu sau in timpul liber petrecut intr-un mod placut. Nu-ti refuza dreptul de a te relaxa! Ai nevoie de asta.

10. Capacitatea de autoanaliza
Acorda-ti timp, din cand in cant, pentru a te analiza. Nu pierde contactul cu tine insati, altfel nu vei sti niciodata cu claritate ce simti si ce iti doresti cu adevarat. Sinceritatea fata de tine insati este unul dintre pasii esentiali pe care trebuie sa-i urmezi in drumul tau catre fericire.

Foto: Creative Commons

În articolul

TOP 10 lucruri de care orice femeie are nevoie pentru a fi fericita

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x