Weekend ca-n filme: 3 producții cinematografice pe care să le vezi împreună cu copilul

Publicat pe 30.10.2019 la 22:21 Actualizat pe 30.10.2019 la 22:24

Dacă vrei ca pentru un weekend să lase deoparte jucariile lego, cărțile de colorat, mașinuțele și păpușile și să petreceți timp împreună în fața micului ecran, oferă-i celui mic posibilitatea de a cunoaște aventurile altor copii și de a pătrunde într-o lume miraculoasă, guvernată de personaje fantastice, muzică, aventuri în marile orașe și mesaje sociale de impact.

Filmele pot avea un impact pozitiv asupra dezvoltării copiilor, mai ales atunci când înțeleg foarte bine mesajul producțiilor cinematografice pe care le urmăresc. Musicaluri, comedii, filme de aventură - toate pot stârni interesul celor mici și pot intensifica dorința lor de a afla mai multe despre mediul înconjurător și oamenii din jur.

Dacă vrei ca pentru un weekend să lase deoparte jucariile lego, cărțile de colorat, mașinuțele și păpușile și să petreceți timp împreună în fața micului ecran, oferă-i celui mic posibilitatea de a cunoaște aventurile altor copii și de a pătrunde într-o lume miraculoasă, guvernată de personaje fantastice, muzică, aventuri în marile orașe și mesaje sociale de impact.

1. „Mary Poppins“

Încă din 1964, când a fost lansat, filmul „Mary Poppins“ a atras atenția copiilor, în aceeași măsură în care i-a fascinat pe adulți. Supercalifragilistic este cuvântul care ar putea descrie această producție marca Disney. Este considerat, de altfel, cel mai faimos cuvânt din istoria filmului, de negăsit în niciun dicționar al vreunei limbi.

Regizat de Robert Stevenson, filmul fantastic îi are în rolurile principale pe Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson și Glynis Johns. Julie Andrews a câștigat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, pentru interpretarea rolului Mary Poppins.

Cântecele vrăjite ale lui Mary Poppins îi sensibilizează atât pe copiii neînduplecatului bancher Banks - Michael și Jane -, cât și pe acesta, și face din acest film unul dintre cele mai frumoase musicaluri din toate timpurile.

O nouă adaptare cinematografică a poveștii celebrei guvernante poartă semnătura regizorului Rob Marshall și îi are în centrul atenției, de această dată, pe copiii lui Michael - acum adult. Mary Poppins e readusă la viață de Emily Blunt și, la fel ca în primul film, se folosește de abilitățile ei magice pentru a-i ajuta pe cei din familia Banks să redescopere bucuria care lipsea din viața lor.

2. „Singur acasă“

Kevin McCallister este probabil cel mai cunoscut copil de la Hollywood, cel care nu se sfiește să lupte singur împotriva răufăcătorilor. Macaulay Culkin interpretează acest rol în „Singur Acasă“, filmul de comedie lansat în 1990. După ce toată familia pleacă să-și petreacă sărbătorile la Paris, iar Kevin este uitat acasă, el nu se plictisește deloc. Micul năzdrăvan dă dovadă de curaj și inteligență, plasând diferite capcane prin casă, pentru a-i împiedica pe doi hoți să-i jefuiască locuința.

„Home Alone“ a fost timp de 12 săptămâni lider de box-office și a doborât un record, fiind considerat cea mai de succes comedie de până atunci, cu încasări de 533.000.000 dolari pe plan internațional.

Micul erou Kevin McCallister este adorat de toți copiii din lume, iar aventurile lui continuă în „Singur acasă 2 - Pierdut în New York“, film apărut în 1992, unde îi reîntâlnește pe cei doi tâlhari.

Aventurile lui Kevin McCallister sunt printre preferatele copiilor din întreaga lume, filmele fiind difuzate, în apropierea Crăciunului, în mai multe țări din lume. În Polonia, de exemplu, rulează în fiecare an la televiziunea națională, încă din 1990. În România, aventurile lui Kevin McCallister au fost difuzate, anual, în ultimii 14 ani.

3. „Harry Potter“

O altă poveste pe care o poți descoperi împreună cu copiii este cea a lui Harry Pottter. Inspirate de seria omonimă scrisă de autoarea britanică J. K. Rowling, filmele „Harry Potter“ prezintă o lume a vrăjitorilor și a altor personaje fantastice, în care Harry și cei doi prieteni ai săi, Ron Weasley și Hermione Granger, încearcă să evite pericolele care îi pândesc la tot pasul, mai ales după ce se întâlnesc la Școala de Vrăjitorie și Magie Hogwarts.

Seria „Harry Potter“ este considerată una dintre cele mai de succes producții cinematografice, bucurându-se de încasări record. Cei trei prieteni, interpretați de Daniel Radcliffe, Rupert Grint și Emma Watson, au devenit faimoși în întreaga lume.

Cele opt filme din franciză au avut încasări de peste opt miliarde de dolari. Primul film, „Harry Potter și Piatra Filozofală“, a apărut în 2001, iar seria a ajuns la final odată cu lansarea în cinematografe, în 2011, a filmului „Harry Potter și Talismanele Morții - Partea 2“.

Sursă foto: Monkey Business Images/ Shutterstock

În articolul

Weekend ca-n filme: 3 producții cinematografice pe care să le vezi împreună cu copilul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x