Ce ANUNȚ au făcut specialiștii după cutremurul de miercuri noaptea

Publicat pe 28.12.2016 la 08:08 Actualizat pe 28.12.2016 la 11:03

Anunt important din partea specialistilor!

Cutremurul estimat de specialiști la 5,3 grade pe scara Richter le-a dat emoții puternici românilor. Seismul, de miercuri noaptea, a fost resimțit în București, dar și în alte orașe din țară.

Potrivit ultimelor date publicte de către INFP, cutremurul înregistrat miercuri, la ora 1.20, în zona Vrancea, s-a produs la adâncimea de 98,9 de kilometri şi a avut magnitudinea 5,3. Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt Nereju, Paltin şi Valea Neagră.

"Cutremurul a avut loc în zona Vrancea și a fost unul tipic pentru această zonă. (...) Seismul s-a resimțit în diferite locuri de pe teritoriul țării și afară cu diferite intensități. Intensitatea se măsoară pe scara Mercalli și arată modul cum este simțit el la suprafață și pot să fie în diferite locuri diferite intensități", a explicat Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Acesta a precizat că astfel de cutremure, considerate "moderate", de obicei nu au replici, sau dacă au acestea sunt mici și a subliniat că "nu ne așteptăm la ceva mai puternic".

"În general cutremurele astea, noi le zicem moderate, nu prea au replici, sau dacă au, au puține. Nu este exclus să fie o replică, două, dar oricum, sunt mici și nu sunt importante. Nu ne așteptăm la ceva mai puternic. În zona respectivă a fost o activitate obișnuită. Nu este ceva ieșit din comun. Ne încadrăm într-o activitate obișnuită, zic eu, nu avem motive să ne speriem", a spus Radulian.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov a anunţat, miercuri noaptea, imediat după cutremurul resimţit în Bucureşti că nu s-au înregistrat apeluri din partea populaţiei. Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au transmis şi un apel la calm, îndemnând cetăţenii să nu părăsească imediat locuinţele.

"Nu fugiţi pe scări şi nu utilizaţi liftul", este, de asemenea, unul dintre sfaturile reprezentanţilor ISU.

În articolul

Ce ANUNȚ au făcut specialiștii după cutremurul de miercuri noaptea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x