Pasiunile lui Fidel Castro: femei, sport şi cinematografie!

Publicat pe 27.11.2016 la 15:54 Actualizat pe 27.11.2016 la 16:03

Un om al tuturor pasiunilor!

De la sport la cinematografie și arătând de asemenea slăbiciuni pentru femei, gătit sau lectura știrilor, fostul lider cubanez Fidel Castro s-a prezentat întotdeauna ca un om al pasiunilor, la limita excesului, relatează duminică AFP.

Pasiunea lui cea mai secretă: femeile. Emfatic și extrovertit, Fidel Castro a rămas întotdeauna extrem de rezervat cu privire la viața sa privată și nu a apărut niciodată în public cu o femeie la brațul său.

Căsătorit doar o singură dată — în 1948 — cu Mirta Diaz-Balart, exilată după Revoluție, El 'Lider Maximo' a avut, totuși, cel puțin opt copii cu patru femei diferite.

La apogeul popularității sale la nivel mondial în anii '60, i s-au atribuit legături cu actrițe celebre ca italianca Gina Lollobrigida sau americanca Ava Gardner.

Ultima sa parteneră, Dalia Soto del Valle, o blondă cu ochi verzi, cu care are cinci fii și cu care și-a împărțit viața în umbră încă din anii 1960, este practic necunoscută cubanezilor.

Dar una dintre cele mai influente femei din viața lui Fidel Castro a fost, fără îndoială, Celia Sanchez, pe care a cunoscut-o în jungla din Sierra Maestra în 1957. Ea a fost mâna sa dreaptă, secretara sa personală și, fără îndoială, mai mult decât atât, până când a murit de cancer în 1980.

Mai mult decât femeile, însă, Fidel Castro a spus că sportul a fost cel care i-a format spiritul de luptă. Înot, atletism, baseball, baschet, fotbal, dar și tir sau pescuit sportiv: sunt puține activități sportive în care liderul cubanez nu a putut fi văzut exercitându-și talentul, în special de către mass-media. La un turneu de pescuit a participat o dată alături de romancierul american Ernest Hemingway.

"Dacă nu aș fi fost sportiv, nu aș fi fost luptător de gherilă", a explicat el, în 1999, în timpul unei conversații cu jucători de baseball, unul dintre sporturile sale preferate, pentru care a creat echipa "Barbudos" (nume dat forțelor rebele ale Revoluției cubaneze).

Citeşte mai departea AICI:

În articolul

Pasiunile lui Fidel Castro: femei, sport şi cinematografie!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x