5 moduri in care sexul te infrumuseteaza

Publicat pe 27.06.2013 la 12:51 Actualizat pe 27.01.2014 la 14:26

Sexul nu e doar distractiv, ci poate fi cea mai buna metoda antiaging. Partidele de sex dese intaresc sistemul imunitar, reduc riscul bolilor inimii si iti dau o stralucire exterioara de invidiat. Iata 5 moduri in care sexul te infrumuseteaza:

1. Indeparteaza ridurile

Grijile zilnice se transforma in stres cronic, un lucru cu care te vei confrunta apoi toata viata daca nu iei masuri din timp. Una dintre masuri este chiar sexul frecvent, o activitate care elibereaza beta-endorfine in corp, substante cu efect analgezic, prolactina, o substanta care relaxeaza, si oxitocina, cea care iti da buna dispozitie si te face extrem de atenta si tandra cu iubitul tau. Endorfinele si hormonii de crestere "invadeaza" corpul dupa orgasm, luptand impotriva cortizolului, efectelor soarelui si a fumatului, cele care distrug colagenul si provoaca riduri.

2. Hidrateaza pielea

Gandeste-te cum arati dupa ce faci dragoste: obraji imbujorati, buze rozalii si ochi stralucitori. Stralucirea din privire iti dispare cel mai greu, precum si aspectul frumos al pielii, datorita acidului linoleic. Cand transpiri, corpul elibereaza acest ulei - care se gaseste si in uleiul de masline - hidratand pielea din interior.

3. Te adoarme

Somnul este un tratament cosmetic in sine, iar sexul iti induce acea stare de amorteala care te face sa tragi un pui de somn. Senzatia se datoreaza substantelor care sunt eliberate dupa orgasm, cele care te fac sa te simti bine si usoara ca un fulg. Nu le ignora - odihneste-te fara remuscari, pentru ca la trezire te vei simti revigorata si vei observa ca cearcanele au disparut.

4. Iti tonifica corpul

Chiar si daca nu ai orgasm, saruturile si sexul pot face minuni asupra corpului tau: pulsul si circulatia sangelui cresc, irigand eficient toate organele. Inspiratiile profunde te ajuta sa controlezi stresul si oxigeneaza celulele. In plus, in timpul sexului vei arde la fel de multe calorii ca in timpul unei sesiuni de powerwalk. Chiar si in timpul unui simplu sarut arzi 12 calorii/minut!

5. Iti da un sentiment extraordinar, chiar daca esti singura

Nu esti intr-o relatie? Nu-i nimic! Poti sa atingi orgasmul si singura si sa te bucuri, astfel, de toate beneficiile enumerate. La fel de bine poti sa incerci sa provoci eliberarea de endorfine in corp cu o sedinta de yoga sau una de jogging.

foto: pinterest.com

În articolul

5 moduri in care sexul te infrumuseteaza

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x