6 secrete pentru alungarea gandurilor negative

Publicat pe 19.06.2013 la 16:49 Actualizat pe 19.06.2013 la 17:47

In ultima vreme te simti depasita de situatie si nu ai energie pentru nimic. Ti se pare ca totul iti merge prost si nu ai cale de iesire. In loc sa iti alimentezi gandurile negative incearca sa iesi din aceasta stare. Iata 7 secrete pentru a scapa de depresie:

1. Fa-ti o prietena noua

Cercetarile arata ca oamenii au mai putini prieteni astazi decat acum 30 de ani. De asemenea, numarul persoanelor care sufera de depresie a crescut, precum si prescriptiile pentru antidepresive. Desi nu exista o legatura stiintifica intre acesti doi factori, probabil au legatura. Prietenii sau familia sunt cei care te sustin atunci cand lumea pare impotriva ta. Daca nu poti sa iti alegi rudele, macar poti sa te imprietenesti cu cine vrei. Incearca sa gasesti puncte in comun cu vecinii sau colegii de munca, iesi in oras cu ei si asculta problemele lor inainte sa te plangi de ale tale. Vei vedea ca nu esti cea mai oropsita fiinta de pe Pamant.

2. Ia-ti un caine

Un animal de companie iti va da un nou motiv de a trai. Fara sa iti dai seama, bucuria de a avea un suflet langa tine, o fiinta care sa nu te judece si sa te iubeasca neconditionat te va face sa zambesti din nou. In plus, vei fi atat de preocupat de bunastarea lui incat nu vei mai avea timp sa analizezi fiecare greseala de-a ta.

3. Mananca peste

Conform ultimelor cercetari, cheia impotriva depresiei sunt acizii grasi Omega 3 care se regasesc in peste. Aceste grasimi bune ajuta sinapsele si iti confera o stare de bine generala.

4. Iesi la soare

Desi e cea mai scurta, luna februarie pare de multe ori cea mai lunga. Lipsa soarelui si cerul innorat creaza o atmosfera incarcata si iti dau o stare de somnolenta. De aceea, se recomanda o calatorie in zonele calde, unde sa te poti expune la soare. Lumina naturala iti da energie si pofta de viata.

5. Stai treaza

Unele studii au aratat ca o noapte alba poate sa iti faca mai mult rau decat bine. Privandu-te de somn, iti resetezi ceasul biologic si poti intoarce efectele depresiei.

6. Fii bun cu tine insati

Negarea constanta a micilor placeri poate duce, in timp, la o stare de insatisfactie si regrete. Nu-ti trai viata tanjind la lucruri pe care singur ti le cenzurezi, cedeaza "ispitelor" din cand in cand.

foto: idiva.com

În articolul

6 secrete pentru alungarea gandurilor negative

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 10 mai 2024. Scorpionii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Părinţii tinerilor ucişi de Vlad Pascu au răbufnit după o întrebare a judecătoarei. "Chiar nu ştiţi nimic?!"
a1.ro
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Catine
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
useit.ro
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
as.ro
Cristi Tănase, lovitură totală primită de la femeia care l-a ţinut la uşă, fără doi dinţi. Nu îşi poate vedea nici propria fiică
MediCOOL
Câtă sare poți consuma pe zi și cum să reduci cantitatea
Spynews
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
DeParinti
Cum să previi răul de mașină la copii: de ce apare și cum poate fi combătut
MediCOOL
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
HelloTaste
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
x