Bebelusii pot recunoaste expresiile faciale

Publicat pe 31.08.2010 la 17:44 Actualizat pe 31.08.2010 la 17:52

Un nou studiu al cercetatorilor britanici arata ca bebelusii de pana la patru luni pot recunoaste emotiile persoanelor cu care interactioneaza, caracterizate de semnele non-verbale pe care muschii fetei le transmit, cum ar fi zambetul.

Un grup de medici din cadrul Centrului pentru Dezvoltare Cerebrala si Cognitiva al Universitatii din Londra, condusi de profesorul Clare Ewell, au folosit lumina infrarosie pentru a prelua imagini ale creierului bebelusilor, constatand ca acestia folosesc aceleasi regiuni ale creierului ca si adultii atunci cand intercepteaza imagini ale fetei oamenilor cu care interactioneaza.

Bebelusii care au luat parte la studiu au fost supusi la doua teste, comparand reactiile lor atunci cand o alta persoana priveste cu atentie in ochii lor, ori atunci cand contactul vizual este intrerupt. Cercetatorii au studiat nivelul oxigenarii sangelui la nivelul creierului bebelurilor, masurat de lumina infrarosie si de un set de senzori elecrici conectati la creier, pentru a masura reactiile celebrale.

Astfel, acestia au demonstrat ca, atunci cand au de-a face un contact vizual prelungit, bebelusilor le este activata aceeasi parte a cortexului ca si in cazul adultilor, si anume latura temporala si cea prefrontala.

Doctorul Tobias Grossman, participant in cadrul studiului, a declarat, pentru The Telegraph, ca studiile viitoare se vor axa pe importanta acestor aspecte in dezvoltarea abilitatilor sociale: "Scopul principal al studiilor noastre este sa intelegem cum functioneaza mecanismele de la nivelul creierului care subliniaza dezvoltarea sociala".

De asemenea, bebelusii cu varsta intre sase saptamani si patru luni pot dezvolta si o preferinta pentru fete care exprima bucuria, de obicei asociata cu un zambet, desi inca nu inteleg inca ce inseamna aceasta.

Sursa: IntactNews
Foto: www.photohome.com

În articolul

Bebelusii pot recunoaste expresiile faciale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 mai 2024. Racii au probleme în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum arată locuinţa modulară de 33.900 de euro. Are dormitor la etaj, baie şi living
a1.ro
Erika Isac și Delia, colaborare controversată pe piesa "Abracadabra". Mesajul acid pentru hateri, ascuns în versuri
HelloTaste.ro
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Catine
4 zodii care cred în iubirea reciprocă. Află ce spun astrele
useit.ro
Singurul animal care ar supraviețui apocalipsei, potrivit experților. Cum ar rezista când toate celelalte viețuitoare ar muri
as.ro
Ce studii are unica fiică a lui Miodrag Belodedici! Zandalee este de o frumuseţe răpitoare
MediCOOL
Cum te poate ajuta mersul pe jos să scapi de 12% din grăsimea corporală. Sfaturi eficiente pentru slăbit
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
DeParinti
Generația anxioasă: numărul copiilor care se simt triști este în creștere. Iată cum să contracarezi acest fenomen
MediCOOL
Băuturi pentru un somn mai odihnitor. Cum te pot face să adormi mai repede
HelloTaste
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
x