5 beneficii ale terapiei cu pietre calde

Publicat pe 16.06.2013 la 20:06 Actualizat pe 17.06.2013 la 17:42

Cum te-ai simti daca la finalul unei zile stresante ai avea parte de un masaj? Daca ai raspuns pozitiv, trebuie sa citesti acest articol.

Cercetatorii spun ca problema numarul unu in ceea ce priveste bolile psihice este stresul. Tensiunea intra in muschi, in articulatii, iti incovoaie spatele si iti oboseste mintea.

Exista insa o serie de tehnici de masaj care au capacitatea de a te elibera de stres, de a-ti reda sanatatea si de a-ti readuce energia.

Terapia cu pietre calde poate fi una dintre ele. Caldura pietrelor penetreaza prin straturile muschilor, relaxandu-te si aducandu-ti buna dispozitie.

Iata cateva beneficii ale acestei terapii:

Ajuta la relaxarea muschilor si tesuturilor

Aceasta terapie consta in plasarea pietrelor calde in diferite puncte – cheie. Cu ajutorul uleiurilor medicinale si a presiunii folosite, caldura pietrelor actioneaza asupra ligamentelor si muschilor. Pietrele incalzite iti elibereaza muschii de dureri. Caldura ce patrunde in vasele de sange, contribuie la imbunatatirea circulatiei.

Reduce stresul

Este aproape imposibil sa nu fi stresat in zilele noastre. Insa este bine ca daca esti stresat sa gasesti modalitatile prin care sa scapi de el. Masajul cu pietre calde ibunatateste circulatia aducand oxigen si nutrienti in organism, avand impact direct asupra detoxifierii. Din moment ce corpul se dezoxifica, se va observa un efect imediat – nivelul stresului zilnic se va diminua.

Amelioreaza durerea

S-a dovedit si cu siguranta ai experimentat - caldura te elibereaza de dureri.

Un somn mai bun

E greu sa nu poti dormi. Multe boli se dezvolta din cauza lipsei de somn. Insomnia poate fi si ea cauzata de stres si de durerile din organism. Cand se face masaj cu ajutorul pietrelor calde, acestea ajuta la eliminarea oboselii, te relaxeaza si induc un somn rapid si profund.

Imbunatateste sanatatea mentala

Terapia cu pietre calde te calmeaza si te relaxeaza, elimina stresul si scade nivelul anxietatii pentru a-ti lasa mintea complet relaxata. Caldura si uleiurile stimuleaza senzorii, intinerindu-ti mintea si reconectandu-te cu tine.

În articolul

5 beneficii ale terapiei cu pietre calde

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 mai 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Film de groază în Botoşani. O fetiţă de 8 ani, ucisă şi violată de unchi. Bărbatul şi-a recunoscut fapta: "N-am vrut s-o omor, băutura e de vină"
a1.ro
Cine a câștigat Te cunosc de undeva! sezonul 20. Echipa care pleacă acasă cu premiul de 15.000 de euro
HelloTaste.ro
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
Catine
Zodii care au mereu zâmbetul pe buze. Nativii cu o personalitate puternică
useit.ro
Singurul animal care ar supraviețui apocalipsei, potrivit experților. Cum ar rezista când toate celelalte viețuitoare ar muri
as.ro
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: „Nu poţi trăi în păcat!”
MediCOOL
Când se scot amigdalele. Factorii care favorizează amigdalita
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
DeParinti
Ar trebui să-ți faci copilul să-și ceară iertare? La ce concluzii au ajuns specialiștii în parenting
MediCOOL
Ceaiuri pentru sănătatea inimii. Ce beneficii aduc acestui organ vital
HelloTaste
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
x