5 cauze frecvente ale instalarii infertilitatii feminine

Publicat pe 26.07.2018 la 18:07 Actualizat pe 26.07.2018 la 18:13

Din ce in ce mai multe femei se confrunta cu numeroase probleme atunci cand hotarasc sa ramane insarcinate. Desi cauzele infertilitatii se refera la disfunctionalitati atat de ordin feminin cat si masculin, aceasta situatie delicata este o problema destul de delicata a cuplului din zilele noastre.

Din ce in ce mai multe femei se confrunta cu numeroase probleme atunci cand hotarasc sa ramane insarcinate. Desi cauzele infertilitatii se refera la disfunctionalitati atat de ordin feminin cat si masculin, aceasta situatie delicata este o problema destul de delicata a cuplului din zilele noastre.

Desi statisticile arata ca 1 din 6 cupluri primeste acest diagnostic, sansele de tratare a infertilitatii tin foarte mult de gasirea si implicit abordarea celui mai bun specialist in domeniu, urmarea corecta a tratamentului, rabdare iar nu in ultimul rand, gandire optimista.

Cauzele infertilitatii de ordin feminin sunt multiple, insa in ultimii ani fenomenul a luat o amploare deosebita. Ca atare, iata care sunt cele mai intalnite cauze si cum pot fi ele asimilate respectiv gestionate, dupa cum urmeaza:

Varsta inaintata

Din ultimele cercetari, se pare ca tot mai multe femei intampina probleme cu conceperea si mentinerea unei sarcini odata cu varsta de 35 de ani. Ca atare, si apelul acestora catre numeroase alternative care pun la dispozitie tehnici de reproducere asistata, respectiv FIV-fertilizare in vitro.
Atunci cand se naste, femeia beneficiaza de o rezerva ovariana care incepe sa se diminueze odata cu trecerea anilor. Din pacate, aceasta este un proces normal si ireversibil. Desi in cazul femeilor, declinul major incepe dupa varsta de 30 de ani, se pare ca la barbati situatia nu se calculeaza tocmai la fel.

Asadar, fara doar si poate fertilitatea feminina scade pe masura ce varsta femeii inainteaza.

Sindromul ovarelor polichistice

Acest lucru este pus pe seama unui dezechilibru hormonal si e marcat de menstruatia absenta si in unele cazuri, chiar neregulata. Prin urmare, vorbim despre o disfunctie ovariana care prezinta efecte negative si metabolice ale intregului organism.

Referindu-ne la dezechilibrul hormonal are implicatii negative asupra fertilitatii si capacitatii de a duce o sarcina fara probleme pana la termen.

Lipsa ovulatiei, o alta problema

Un ciclu menstrual regulat la 28-35 de zile, presupune ca ovulatia sa fie prezenta, ca un proces absolut esential pentru ca femeia sa ramana insarcinata.

O menstrutie neregulata aduce cu sine si probabilitatea ca ovulatia sa nu existe, asadar si mai putine sanse ca femeia sa ramana insarcinata.

Anomaliile genetice

De pilda, unele femei cu un uter retrovers nu au simptome si nu stiu de existenta acestei probleme. Un uter retrovers poate fi usor depistat in timpul unui examen pelvin de rutina.

Iar in eventualitatea unei sarcini, uterul retrovers poate crea o presiune mai mare asupra vezicii si influenteaza pe de o parte incontinenta crescuta, iar pe de alta parte, dificultati la urinare.

Stresul si stilul de viata

Stresul si stilul de viata au o influenta destul de mare asupra modului si momentului in care o femeie poate sa ramana insarcinata. O menstrutie neregulata, stresul continuu, alimentatia dezechilibrata, precum si viicile daunatoare sunt alti factori asociati care afecteaza fertilitatea.

Dezechilibrele hormonale au o influenta directa asupra organului reproducator, ca atare este importanta o grija permanenta, respectiv o buna cunoastere a starilor si principiilor dupa care functioneaza cel mai bine organismul.

Sursa foto: pexels.com

În articolul

5 cauze frecvente ale instalarii infertilitatii feminine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x