5 lucruri INEDITE, pe care nu le știai despre perioada menstruației!

Publicat pe 15.12.2014 la 14:53 Actualizat pe 15.12.2014 la 15:25

În ciuda faptului că fiecare femeie experimentează acest fenomen în fiecare lună, încă ne surprinde. Majoritatea știm când vine și ce trebuie să facem în această perioadă, dar nu și cum funcționează întreg mecanismul

Pinterest

În ciuda faptului că fiecare femeie experimentează acest fenomen în fiecare lună, încă ne surprinde. Majoritatea știm când vine și ce trebuie să facem în această perioadă, dar nu și cum funcționează întreg mecanismul. Iată câteva curiozități legate de menstruație:

1. Durata ciclului nu variază doar de la femeie la femeie, ci și de la lună la lună.

Pentru calcularea duratei ciclului se numără din prima zi a menstruației până în ultima zi (care reprezintă de fapt prima din următoarea menstruație). Potrivit Dr. Elizabeth Lyster de Holtorf Medical Group din California, prima fază a ciclului menstrual este cea care variază cel mai mult de la femeie la femeie. "Prima zi a ovulației poate fi între una până la trei săptămâni", spune ea, "în timp ce a doua fază, care apare post-ovulație, dureaza aproximativ 14 zile pentru toată lumea." Este, de asemenea, normal ca ciclul dumneavoastrăvarieze de la lună la lună, stres, dietă și o serie de alți factori joacă un rol important.

2. Unele femei simt atunci când ovulează. Acestea resimt o mică durere în zona ovarelor, care alternează lunar, ovulul fiind eliberat și rupând foliculul.

3. Crampele menstruale pot apărea și în alte zone în afara abdomenului. Uterul este și el un mușchi fin, care atunci când se contractă dă o serie de dureri adânci. De cele mai multe ori acestea sunt resimțite la nivelul spatelui sau în picioare.

4. Sexul nu alină durerile menstruale. Acesta este mai degrabă un mit. Orgasmul duce la contracții, care pentru unele femei pot fi eliberatoare, în timp ce pentru altele nu.

5. Există remedii naturale pentru sidromul premenstrual. Nu doar pastilele și ciocolata îți alină durerea și stările de spirit negative. Vitaminele și mineralele pot ajuta la ușurarea simptomelor premenstruale. Studiile au sugerat că și calciul poate potoli crampele musculare și vitamina D poate îmbunătăți starea de spirit. Magneziul poate ajuta, de asemenea, la atenuarea iritabilității, precum și durerile musculare. Și, potrivit specialitilor, tot complexul de vitamina B, care include B12, B6 și acidul folic ajută la ușurarea simptomelelor precum crampe și pofte.

În articolul

5 lucruri INEDITE, pe care nu le știai despre perioada menstruației!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x