6 metode de a ajunge la greutatea ta ideala

Publicat pe 16.04.2013 la 15:45 Actualizat pe 16.04.2013 la 21:42

Stii ca trebuie sa slabesti dar te-ai intrebat vreodata cat de mult trebuie sa dai jos? Nu e suficient sa fii slaba ca modelele de pe catwalk, mai important este sa ai greutatea ideala pentru varsta si conformatia ta.

Cum sa ajungi la greutatea ta ideala

1. Calculeaza-ti BMI (indicele de masa corporala)

Cum se calculeaza BMI-ul: transforma inaltimea ta in centimetri si cantareste-te. Sa zicem ca ai 160 cm - inmulteste inca o data cu acelasi numar (160 cm x 160) si imparte numarul de kilograme la numarul obtinut. Ai rezultatul? Inmulteste-l cu 705.

Ti se pare complicat? Intra aici. Un BMI normal este intre 19 si 24.9. Esti subponderala daca ai un BMI < 19 si supraponderala > 25.

2. Ia in considerare starea de sanatate generala

In loc sa te compari cu Natalie Portman si Gwyneth Paltrow, mai bine intreaba-te daca te simti bine in propriul trup. Greutatea ta e un indicator al starii tale de sanatate. Te simti puternica si plina de energie? Atunci nu te mai stresa degeaba si pune cantarul deoparte.

3. Cel mai bun moment pentru a te cantari

Greutatea ta fluctueaza zilnic, in functie de caloriile ingerate si de activitatile zilei. Daca te cantaresti lunar, macar fa-o la jumatatea ciclului menstrual. La menstruatie, retii apa, care se transforma in surplus de greutate.

4. Hainele tale, un indiciu

Poate ai facut o schimbare in alimentatie sau ai inceput sa mergi la sala, cert e ca acum hainele iti vin largi. Masura hainelor sunt un alt indiciu al greutatii tale. Sportul si dieta te ajuta sa pierzi centimetri din talie si coapse si sa iti intaresti musculatura fapt pentru care o sa observi ca nu iti mai vin asa bine hainele cumparate luni in urma.

5. Greutatea conteaza, dar si conformatia

Prietena ta arata superb la 65 de kilograme - talie ingusta, rotunjimi - , tu in schimb te plangi de solduri late, colacei in jurul taliei si brate groase, desi ai aceeasi greutate. Conformatia voastra difera si influenteaza modul in care sunt distribuite kilogramele. Din pacate, nu ai cum sa schimbi acest lucru ci sa iti fii propriul ghid - sa folosesti sportul si dieta pentru a ajunge la acelasi rezultat.

6. Nu iti invidia prietenele slabe

Nu iti imagina ca fetele slabe nu au probleme. Multe sufera de asa numitul fenomen "skinny fat" - au mai multa grasime decat muschi, desi sunt subtiri ca varga.

Nu uita! Sanatatea fizica, psihica si sexuala e mai importanta decat numarul de kilograme pe care il ai. Fa exercitii fizice de cinci ori pe saptamana, timp de 30 de minute, mananca fructe si legume si incearca sa iti rezolvi problemele personale.

foto: rossnet.pl

În articolul

6 metode de a ajunge la greutatea ta ideala

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x