8 alimente pe care ar trebui să le incluzi mai des în meniul tău zilnic

Publicat pe 06.09.2018 la 10:38 Actualizat pe 06.09.2018 la 10:46

O alimentație săracă în nutrienți de calitate va duce mai departe la kilograme în plus, la o capacitate redusă de concentrare și chiar la unele probleme de sănătate de care îți va fi dificil să scapi. Există însă și soluții la care poți apela fără un mare efort.

Din cauza rutinei, a lipsei timpului sau pur și simplu a oboselii, alimentația ta zilnică poate avea de suferit. Alegi să mănânci cele mai accesibile și mai rapide variante, chiar dacă acestea nu sunt de fiecare dată și cele mai potrivite pentru tine. O alimentație săracă în nutrienți de calitate va duce mai departe la kilograme în plus, la o capacitate redusă de concentrare și chiar la unele probleme de sănătate de care îți va fi dificil să scapi. Există însă și soluții la care poți apela fără un mare efort, pentru a te putea bucura de mese delicioase, urmând retete rapide și echilibrate, adică perfecte pentru organismul tău.

8 alimente pe care ar trebui să le incluzi mai des în meniul tău zilnic:

1. Afine

Sunt bogate în antioxidanți și recomandate de către American Institute for Cancer Research în alimentația zilnică datorită proprietăților excelente în combaterea cancerului, diabetului și a problemelor de memorie pentru persoanele în vârstă. În afine se regăsesc vitamina A și vitamina C, motiv pentru care produc efecte benefice la nivel cardiovascular.

2. Morcovi

Majoritatea fructelor și legumelor de culoare roșie, galbenă sau portocalie sunt bogate în caroten, un compus care le dă această culoare, asociat cu reducerea riscului de apariție a cancerului și recomandat în același timp în prevenirea problemelor inflamatorii, astmatice, dar și a artritei. Printre alimentele cele mai recomandate se numără morcovii. Folosind o masina de tocat rapidă și eficientă, pot fi incluși foarte uşor în alimentația zilnică, îmbogățind calitatea nutrienților consumați în mod obișnuit.

3. Iaurt

Este un aliment extraordinar pentru îmbunătățirea imunității, bogat în calciu și o grozavă sursă de proteine. Ar trebui însă să eviți iaurturile care susțin că sunt cu fructe, pentru că acestea conțin foarte mult zahăr. Chiar dacă ești la dietă, un iaurt gras va fi mult mai sănătos, spre deosebire de unul degresat, pentru că este supus unui proces mai mic de procesare, astfel reușind să-și păstreze calitățile.

4. Roșii

Extrem de bogate în licopen, roșiile au calități extraordinare în reducerea riscului apariției cancerului la vezică, plămân, prostată, piele și stomac.

5. Spanac

Spanacul reprezintă o sursă extraordinară de omega-3 și ester de acid folic, care vor reduce riscul aparițiilor problemelor cardiace, atacurilor cerebrale și osteoporozei.

6. Fasolea neagră

Toate tipurile de fasole sunt recomandate pentru o inimă mai puternică, însă boabele de fasole neagră sunt recomandate mai ales pentru beneficiile pe care le aduc funcțiilor creierului. Boabele de fasole neagră conțin fibre, proteine, au calorii puține și nu au deloc grăsimi saturate, ceea ce le recomandă pentru introducerea în alimentația regulată.

7. Miezul de nucă

E mai bogat în grăsimi sănătoase și omega-3 chiar și decât somonul și conține mai mulți polifenoli anti-infamatori decât vinul roșu. Miezul de nucă este în același timp bogat și în proteine, însă trebuie consumat cu măsură, din cauza numărului mare de calorii. Poate fi oricând o gustare extraordinară între mesele principale ale zilei.

8. Fulgii de ovăz

Pentru un mic dejun bogat în fibre, proteine, carbohidrați și cu un nivel redus de zahăr, poți încerca fulgii de ovăz, care pot fi consumați cu lapte și puțină scorțișoară, după preferință și gust. De asemenea, fulgii de ovăz pot fi folosiți și în compoziții din care ai vrea să excluzi făina, precum pancakes.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Josep Suria

În articolul

8 alimente pe care ar trebui să le incluzi mai des în meniul tău zilnic

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x