Acupunctura echilibreaza nivelul energetic, dar si cel sangvin

Publicat pe 31.08.2010 la 13:22 Actualizat pe 31.08.2010 la 16:26

Acupunctura practicata de mii de ani pe miliarde de chinezi considera ca organele sunt sediile unor trairi, unor trasaturi de caracter. Omul invata de la medicul specializat in terapii din China cum sa se echilibreze singur, prin fortele proprii. Intelege de la medicul acupuncturist ca vindecarea porneste de la suflet.

Fricosii au probleme cu rinichii

Un exemplu al filozofiilor terapeutice ale medicinei naturiste din China este ficatul, generalul organismului. Ficatul stabileste strategiile. Cat despre rinichi, acestia gazduiesc lasitatea, frica, mai ales cand aparatul rinichilor are deficiente. Tocmai de aceea, cei fricosi ar fi bine sa-si trateze rinichii, sa faca profilaxie, pentru ca acolo se vor cuibari boli renale.

Dupa ce a semnalat aceste teorii, medicul primar doctor Teodor Coldea, directorul medical al Centrului de terapii naturiste Diperiavitamed, dezvaluie din subtilitatile acupuncturii.

Acupunctura se ocupa si de fizic si de emotional

Acupunctura se adreseaza atat planului fizic, cat si planului emotional. Medicina alopata cu pilulele de sinteza chimica se concentreaza asupra unei crize, dar apoi nu se mai ocupa de echilibrarea energetica a organismului. Medicamentele chimice linistesc pe moment durerile, crizele, dar, potolindu-le, ascund cauzele, iar suferintele se pot reintoarce.

Boala e si un mare ghinion, dar si prilejul de a invata ceva, de a primi o lectie de viata. Sufletul medicului naturist trebuie sa gaseasca o cale de a comunica, de a discuta cu sufletul pacientului. Un om se vindeca si atunci cand medicul naturist i-a restabilit increderea in fortele proprii, cand medicul ii activeaza legaturile cu familia. Vindecarea porneste si de la iubire, dar de la o iubire altruista, nu egoista.

Punctele de acupunctura stimuleaza organismul si procesele cognitive

Acupunctura il echilibreaza pe suferind la nivel energetic, dar il echilibreaza si la nivelul sangelui. Prin biorezonanta, pacientului i se descopera bagajul de vitamine, de minerale, de elemente, de hormoni etc. La doi oameni cu aceeasi boala, dezechilibrele pot fi diferite, si medicul pune acele de acupunctura in puncte diferite.

Acupunctura este specifica fiecarui suferind, este individualizata. Iata si alte aspecte. Pe spate, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, se afla puncte pentru pancreas si pentru rinichi. Dupa cum, tot pe spate, se afla si puncte pentru memorie. De aceea, in perioade de examene, de efort mare intelectual e bine sa fie intarite, prin acupunctura, aceste puncte corespunzatoare memoriei.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: apartamentosiguanas.com

În articolul

Acupunctura echilibreaza nivelul energetic, dar si cel sangvin

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x