Afla ce este mit si ce este adevarat in diete!

Publicat pe 29.07.2010 la 17:46

E catastrofal ca oricine poate sa dea sfaturi de slabire. Ca pot lansa formule de cura de slabire si pompierii, si contabilele, si frizerii, si o cumatra, si un vecin de bloc. Dietele de slabire, vorbite de nepriceputi, sunt doldora de pacaleli si iata cateva erori des intalnite.

Zic unii cu voce apasata ca, pentru a nu depune kilograme, e bine sa mananci paine prajita. O aiureala! Painea obisnuita contine aproximativ 50% glucide. Dar daca o prajesti, se elimina apa din paine si creste concentratia in carbohidrati, deci in glucide: de la 50% la 80%. Halal metoda de slabire cu painea prajita!

Orice om trebuie sa manance paine, fiindca ea produce o glicemie lenta si constanta, nu este un aport de carbohidrati brusc, greu compensat de pancreas prin inoculare de insulina. Insa nu trebuie ca painea sa se consume in exces. E bine sa mananci 160 de grame, aproximativ o jumatate de paine.

Pentru a nu scoate din tatani cantarul, e util sa se evite prajelile, dar si alimentele trecute prin faina, pesmet, preparate pane, de genul snitele, chiftele, fiindca faina are 80% glucide, multe zaharuri.

De asemenea, trebuie evitate unele produse gen chipsuri, cartofi prajiti, pizza. In locul acestora, mai bine mancam un mar.

Sunt deliciosi cartofii prajiti, dar pe langa glucidele din cartofi, mai intervin si grasimile din uleiul de prajire, iar din prajire se formeaza si elemente de descompunere, care au actiune nociva, chiar cancerigena.

O alta gafa este sarea fara cumpatare. Sarea in exces este otrava. Sarea retine apa. Tocmai de aceea, nu e cazul sa mai avem solnita pe masa, sa mai adaugam sare in farfurie, ci sa lasam doar sarea continuta in alimente.

O pacaleala pentru cei care vor sa scape de kilograme este si inghitirea de medicamente diuretice. Cu ajutorul lor elimini apa, dar nu alungi grasimea. Pentru o slabire eficienta, trebuie eliminate dulciurile concentrate. Cel mai bine este ca glucidele sa fie luate din fructe, zaharurile din fructe, fructozele sunt cele mai potrivite pentru organism. Dar atentie la unele fructe prea dulci!

Mai bine mere decat struguri, banane, pere pergamot, biscuiti, fulgi. Dulciurile trebuie consumate cu masura: e bine sa mananci 300-400 grame de fructe si din cand in cand se poate manca o bomboana sau o tableta de ciocolata. La diverse ocazii, se poate manca gem natural fara zahar adaugat.

Pentru a slabi, e recomandat sa mananci carne slaba si peste. Carnea de pasare trebuie sa fie aleasa din cea provenita de la pasarile care nu au fost ingrasate cu hormoni de crestere, care perturba si metabolismul omului care se hraneste cu aceste preparate.


Cura de slabire trebuie sa fie sanatoasa, omul sa nu se infometeze, caci organismul are nevoie de toate elementele: de glucide, proteine, grasimi, minerale, vitamine, oligoelemente. Si acestea in fiecare zi.

citeste si Jurnalul National

sursa foto: healthy-world.com

În articolul

Afla ce este mit si ce este adevarat in diete!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x