Alimente despre care nu stiai ca iti fac rau in cantitati mari: rosii, ardei iute, paste, cartofi

Publicat pe 15.09.2012 la 12:25 Actualizat pe 15.09.2012 la 12:36

Nu trebuie sa evitati pentru totdeauna aceste alimente, ci doar sa le consumati cu moderatie, deoarece pot agrava anumite sensibilitati existente sau pot ingreuna procesul de digestie, provocand alte afectiuni.

Fermenti

Aproape tuturor produselor de panificatie si de patiserie li se adauga fermenti (drojdie), ca agenti de crestere si dospire a fainii. Daca produsele pe care le consumati sunt crescute sau au crusta, atunci fara indoiala contin fermenti. Alimentele preambalate contin deseori fermenti care apar pe ambalaj sub denumirea de proteine de drojdie autogenata, extract de drojdie, proteina vegetala hidrogenata, proteina vegetala, drojdie de dospire, dorjdie de bere. Cititi cu atentie eticheta inainte de a cumpara produsul. Alimentele fermentate (otet, sos de soia, branza) reprezinta o alta sursa de fermenti. Acestia constituie o problema doar pentru cei care a o sensibilitate sporita la ei: alergii, candidoze, astm, infectii micotice, eczeme, urticarie, dureri de cap si migrene.

Sensibilitatea la fermenti poate aparea ca urmare a unui consum ridicat de alimente pe baza de drojdie sau alti fermenti. Nu trebuie eliminate definitiv, ci doar limita consumul lor. Cum cele mai multe produse de patiserie contin si zahar este de preferat ca acestea sa nu faca parte din regimul zilnic.

Paste fainoase

Pastele existente in comert sunt facute din faina alba. Procesul de rafinare si albire distruge cel putin 70% din vitamine si pana la 90% din minerale. Faina alba este lipsita de fibre, are un continut redus de minerale si contine fier neecologic, care se poate acumula in organism (fierul neecologic distruge alte vitamine bune). In locul pastelor albe puteti introduce in dieta zilnica alte tipuri de paste: de orez, spanac, aloe, porumb sau soia care se gasesc in magazinele cu produse naturiste.

Carnea rosie

Consumarea unei cantitti prea mari de carne rosie intoxica si sporeste aciditatea sangelui, elimina calciul si suprasolicita rinichii si ficatul, carnea se opreste in intestine, distrugand flora intestinala. Apare pericolul formarii de pietre la rinichi, functionarii lenese a ficatului si maladiilor acestuia, cancerelor intestinale sau ale organelor reproducatoare, artritei si osteoporozei. Carnea rosie micsoreaza capacitatea organismului de a produce enzime si acidul clorhidric, necesare digestiei. Pentru o digestie eficienta carnea rosie trebuie combinata doar cu legume si salate.

Rosii, cartofi, vinete si ardei iute

Evitati aceste legume daca aveti predispozitie la afectiuni musculare, artritice, ale incheieturilor si oaselor.

Bolnavii de artrita trebuie sa evite aceste legume, deoarece contin substanta numita solanina care interactioneaza cu enzimele din muschi, cauzand adesea dureri si disconfort si agravand afectiunile incheieturilor. Dacaa totusi nu va puteti abtine, consumati-le prajite, coapte sau fierte.

Citeste si Revista Felicia!

În articolul

Alimente despre care nu stiai ca iti fac rau in cantitati mari: rosii, ardei iute, paste, cartofi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x