AROME DE IARNĂ: scortișoara te menține tânără, frumoasă și sănătoasă în sezonul rece

Publicat pe 25.10.2016 la 09:20 Actualizat pe 25.10.2016 la 09:05

Ce aroma are iarna ta? Noi iti recomandam scortisoara, nu doar pentru parfumul deosebit, ci si pentru ca te va mentine tanara, frumoasa si sanatoasa multa vreme.

hepta.ro

Folosită încă din Antichitate drept condiment pentru diferite preparate dulci sau sărate, scorțișoara are o mulțime de proprietăți benefice organismului tău. Este un produs bogat în atioxidanți, astfel că luptă împotriva îmbătrânirii și ajută la combaterea stresului. Mai mult decât atât, scorțișoara are capacitatea de a stimula memoria și, spre bucuria tuturor femeilor preocupate de kilogramele în plus, tot ea este ingredientul principal într-o dietă care previne depunerile de grăsime.

Recunoscută îndeosebi pentru aroma pregantă, scorțișoara nu este folosită pentru adevăratele sale proprietăți decât de un număr restrâns de persoane. Află că acest condiment, folosit de obicei în prepararea prăjiturilor, te apără de răceală și te menține frumoasă și sănătoasă în sezonul rece.

Dacă te numeri printre persoanele care nu cunosc încă valoarea reală scorțișoarei, iată câteva dintre cele mai importante proprietăți ale sale:

Scorțișoara îți stimulează memoria

Guma de mestecat, indiferent de tipul ei, este recunoscută drept un stimul al creierului. Testele realizate de mai mulți cercetători arată că guma de mestecat cu aromă de scorțișoară are un efect mult mai puternic decât o gumă cu aromă obișnuită. Mai mult decât atât, scorțișoara reîmprospătează respirația în mod natural și are un gust extrem de plăcut.

Scorțișoara este aliatul împotriva diabetului de tip 2

Acest efect benefic al scorțișoarei a fost descoperit relativ recent. Studiile au demonstrat faptul că nivelul glicemiei poate fi menținut la strandarde normale cu ajutorul scorțișoarei. De altfel, inclusă în alimentație, scorțișoara previne apariția diabetului de tip 2 și reduce efectele acestuia în cazul celor deja afectați de boală. Tocmai din acest motiv, tot mai mulți nutriționiști recomandă diabeticilor să consume câte un gram de scorțișoară pudră după fiecare masă. Scorțișoara acționează ca un stimul pentru insulină, astfel că diabeticii o pot consuma fără probleme.

Scorțișoara te scapă de kilogramele în plus

Câteva batoane de scorțișoară așezate strategic, prin casă, te vor ajuta să slăbești. Îți pare imposibil? Află că aroma scorțișoarei poate reduce apetitul și, în general, nevoia consumului de dulcuri. Parfumul puternic te va face să renunți la poftele ”nesănătoase” și, implicit, la kilogramele pe care le dobândeai mâncând.

Scorțișoara te ferește de bolile iernii

Deoarece este renumită pentru proprietățile sale antivirale și antimicrobiene, medici recomandă consumul ceaiului de scorțișoară, mai ales în sezonul rece. Scorțișoara stimulează sistemul imunitar și te scapă de frisoane, astfel că este un aliment ce nu trebuie să lipsească din casa ta pe timpul iernii.

În articolul

AROME DE IARNĂ: scortișoara te menține tânără, frumoasă și sănătoasă în sezonul rece

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x