BENEFICIILE ANGHINARELOR. Aliatul tău împotriva colesterolului mărit

Publicat pe 12.10.2016 la 09:30 Actualizat pe 26.10.2016 la 16:33

O portie de anghinare o sa iti tina colesterolul sub control. Iar daca nu iti place sub forma cruda, mai exista alte trei metode prin care te poti bucura de beneficiile ei.

hepta.ro

Originară din Etiopia, anghinarea este una din cele mai vechi plante cunoscute vreodată. Deși în prezent ea este întâlnită în special în cărțile de bucate, nu trebuie să ignorăm nici efectul terapeutic al acesteia. Grecii o utilizau pentru tratarea icterului și afectiunilor urinare, iar în medicina tradițională frunzele de anghinare sunt folosite pentru proprietățile lor diuretice. Anghinarea ajută la îndepărtarea toxinelor din ficat, este diuretică și are efect tonic pentru sistemul digestiv. Altfel spus, această plantă este aliatul tău împotriva colesterolului mărit!

Un singur produs, patru modalități de administrare

  • Anghinarea crudă sau murată – cea mai întâlnită formă de comercializare a anghinarelor este sub formă de conservă. Potrivit experților culinari, ea este o delicatesă care își eliberează toate aromele atunci când este servită alături de carne. Pe lângă gustul deosebit, inclusă în alimentație, anghinarea contribuie și la menținerea concentrației de colesterol și a trigliceridelor din sânge la nivelul lor normal.
  • Ceaiul din frunze de anghinare – lichidul preparat prin infuzarea frunzelor uscate de anghinare stimulează secreţia urinară, scade colesterolul, elimină acidul uric și, mai mult decât atât, crește funcţia antitoxică a ficatului. Totuși, persoanele care suferă de anumite alergii ar trebui să consume ceai de anghinare cu precauție! În cazul acestora, produsul poate fi administrat doar la indicațiile medicului.
  • Extractul de anghinare – tratamentul pe bază de capsule din extract de anghinare este unul dintre cele mai sigure tratamente naturiste existente pe piață la ora actuală. Aceste capsule vin în ajutorul funcției hepatice a organismului, dar rezolvă și anumite probleme digestive, cum ar fi greața sau diareea ușoară. Produsul este recomandat pentru normalizarea colesterolului și în cazul curelor de detoxifiere a ficatului.
  • Tinctura de anghinare – se administrează pe cale orală, de obicei în combinație cu apă. Este, deci, o băutură tonică, dar cu efect benefic asupra organismului. Ea favorizează eliminarea renală a acidului uric, amplifică capacitatea de detoxifiere a ficatului și stimulează pofta de mâncare. Mai mult decât atât, combatere stările de oboseală și surmenaj, astfel că este recomandată mai ales persoanelor cu un regim de viață haotic.

Atenție! Sub formă de tinctură, ceai sau capsule, anghinarea nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează!

În articolul

BENEFICIILE ANGHINARELOR. Aliatul tău împotriva colesterolului mărit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x