Cărțile de colorat: arta TERAPEUTICĂ pentru adulți

Publicat pe 03.11.2016 la 12:40 Actualizat pe 03.11.2016 la 12:25

Coloratul nu este doar o placere infantila. Este exercitiul care duce la o relaxare adecvata si control emotional.

hepta.ro

Coloratul nu este doar o plăcere infantilă. În ultimii ani, arta simplă a acestei activități a crescut ca o practică extrem de comună în rândul adulților. Poate din acest motiv...și văzând beneficiile emoționale, fizice, dar și cognitive ale acestei practici, puteți găsi în magazine și librării nenumărate cărți de colorat, dedicate publicului adult. Este un exercițiu care poate să ajute la obținerea de relaxare adecvată și chiar control emoțional. De asemenea, această idee este folosită de nenumărați psihoterapeuți și a evoluat în prezent până la punctul în care există terapeuți de artă. Coloratul are numai beneficii:

  • reduce stresul și anxietatea – În întregul proces trebuie să vă concentrați pe o activitate distractivă și, de asemenea, să vă amintiți de vremurile bune ale copilăriei voastre, care, la rândul său, reușește să lase deoparte preocupările vieții de adult și stres, chiar si pentru cateva minute pe zi.

  • gestionează problema maturiății: insomnia – Acest lucru se datorează faptului că utilizarea de culoare și de concentrație necesară pentru efectuarea obiectivului, forțează creierul să trăiască în acest moment, fără elemente de competiție sau un posibil eșec.

Pe piața editorială puteți găsi nenumărate cărți de colorat pentru adulți. Iată 6 dintre ele:

Cărțile de colorat creionate de Millie Marotta

Carti de colorat pentru adulti

Millie Marotta este o talentată ilustratoare, supranumită de către ziarele britanice „regina cărților de colorat pentru adulți”. Autoarea cărților „Tărâmul viselor.O aventură în culori cu animale și mii de flori”, „Paradisul tropical”, „Fascinanta lume a savanei. O aventură în culori” a avut ca inspirație flora și fauna pentru toate ilustrațiile sale.

Cărțile NU au reguli, astfel că le veți putea transforma din alb-negru în rogvaiv. Figurile descriu forme ușor de recunoscut și aveți libertatea de a alege ce să încărcați în culoare și ce să rămână așa cum este.


Cărțile de colorat ale Johannei Basford

Carti de colorat antistres

Johanna Basford este o ilustratoare scoțiană, iar cărțile ei sunt celebre pentru motivele botanice, dar și pentru micile detalii de auriu sau bronz. Cărțile cuprind ilustrații create minuțios și acest fapt aduc o „briză” de relaxare. Johanna Basford oferă clienților diversitate, eliminând orice urmă de plictiseală. Printre realizările autoarei puteți regăsi cărțile: „Oceanul dispărut”, „Pădurea fermecată”, „Grădina secretă”.

Obțiuni aveți...tot ce vă mai trebuie pentru a trece la „treabă” sunt creioanele colorate. Sunteți gata de relaxare!

Lăsați stresul de-o parte și răsfoiți o carte antistres aleasă din sugestiile de mai sus. Vor da rezultate!



În articolul

Cărțile de colorat: arta TERAPEUTICĂ pentru adulți

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x