Ce pătești dacă mănânci 400 de grame de varză pe săptămână? Efectele sunt...de neuitat!
Publicat pe 13.07.2016 la 15:54 Actualizat pe 13.07.2016 la 15:59
Îţi doreşti să ai o memorie mai bună? Asigură-te că ai aceste alimente în casă şi consumă-le cât mai des.
Îţi doreşti să ai o memorie mai bună? Asigură-te că ai aceste alimente în casă şi consumă-le cât mai des.
Iaurt fără grăsime
Experţii încă studiază cauzele pentru care iaurtul sărac în grăsimi ajută la dezvoltarea memoriei. Este posibil să fie pentru că vitamina D întăreşte conexiunile dintre celulele creierului pentru a ajuta acest organ să funcţioneze mai eficient. Iar pentru că nu toate iaurturile sunt la fel, citeşte lista de ingrediente pentru a te asigura că iaurtul pe care vrei să îl cumperi conţine, într-adevăr, vitamina D.
Unt de migdale
Migdalele conţin foarte multă vitamina E care este esenţială în lupta daunelor produse în creier de vârsta înaintată. Poţi adăuga câteva linguri de ulei de migdale în supe, îl poţi pune peste cartofii copţi sau îl poţi folosi la desert peste fructe sau peste fulgii de ciocolată neagră.
Afine
Aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui către creier. Pentru a te asigura că mănânci zilnic 200g de afine, foloseşte-le în locul gemului clasic de a micul dejun. Zdrobeşte fructele cu o furculiţă şi pune-le pe o felie de pâine integrală.
Varză
Ar fi foarte bine dacă ai mânca 400 g din acest aliment săptămânal. De asemenea, efectele vor fi vizibile dacă eviţi gătitul în exces pentru a păstra majoritatea nutrienţilor.