Cum să depășești FRICA de dentist?

Publicat pe 30.09.2016 la 17:47 Actualizat pe 26.10.2016 la 16:33

Nu toti suntem relaxati la gandul ca urmeaza sa mergem la dentist. Iata cateva sfaturi pentru a trece peste aceasta stare anxioasa.

Să o spunem cinstit: câți dintre noi mergem la dentist fără să ne fie teamă? Dacă noi, adulții, tremurăm numai când negândim la freza stomatologului, ce să mai spunem despre copii?

Medicul stomatolog Oana Florea declară că, în general, copiii preiau frica de dentist în mod nejustificat, de la părinții lor sau de la prietenii din jur. Cei mici ajung să deprindă această teamă chiar înainte de a ajunge practic într-un cabinet stomatologic. Aici intervine rolul părinților lor de a-i obișnui din timp cu vizitele la specialist și cu faptul că acele controale medicale vin în folosul lor, ajutându-i să aibă dinți frumoși și sănătoși.

Dr. Oana Florea, medic stomatolog cu experiență internațională în Germania și în lucrul cu copiii și cu pacienții anxioși, cu teama de dentist, explică modalitățile prin care părinții îi pot educa pe cei mici în acest sens.

În primul rând, trebuie menționat că teama de dentist este, în general, o temere învățată de la părinți sau de la copiii din jur (din parc, de la gradiniță). Mă refer la situația în care celui mic îi este frică din start, fără să fi ajuns în cabinetul medicului stomatolog. Așadar, stă în sarcina părintelui să-și schimbe el însuși atitudinea față de acest domeniu, încercând să creeze o atmosferă pozitivă legată de medicina dentară în general. Este bine să meargă alături de cel mic la controale preventive, pentru a se obișnui cu atmosfera din cabinet, și să nu meargă doar când deja există probleme, iar prima experiență a celui mic va fi direct tratamentul în cauză.”

Prima vizită la dentist este una specială și nu ar trebui să aibă loc odată cu apariția primei carii. Aceasta este o simplă întâlnire pentru acomodare cu mediul, cu aparatura, cu mirosul, cu lumina și împrietenirea cu medicul care urmează să-i devină parte din anturaj. Acesta poate să-i facă un periaj cu o pastă cu gust bun. Astfel copilul va înțelege că la dentist nu se întâmplă nimic rău.

Dacă este un copil foarte mic, este recomandat ca la prima ședință părintele să stea în scaunul dentar și să țină copilul în brațe, părintele îndepărtându-se treptat la ședințele următoare”, declară medicul.

În articolul

Cum să depășești FRICA de dentist?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x