Cum sa tratezi efectele nedorite ale menopauzei

Publicat pe 01.12.2010 la 11:50 Actualizat pe 01.12.2010 la 12:27

Menopauza vine cand doresti mai putin si se manifesta deloc placut, cu bufeuri, schimbari de dispozitie si alte neplaceri. Combate-le cu aceste tratamente homeopate, pentru o viata mai fericita.

Pericol de ingrasare

O data cu menopauza, vine si pericolul de ingrasare. Evita sa adaugi kilograme la greutatea ta ideala consumand cat mai putine grasimi si zahar, alcool cu masura si ia Calcarea Carbonica 15 CH.

Bufeuri de caldura

Pentru groaznicele bufeuri se recomanda Sanguinaria si Belladona, in concentratii de 5CH, cate 3 granule de 2-3 ori pe zi.

Schimbari de dispozitie

Daca lumea iti reproseaza ca ai toane in ultima vreme, faci crize de gelozire fara motiv sau dimpotriva ti-a pierit cheful de orice si vrei sa fii lasata in pace, atunci te confrunti cu o urmare a menopauzei. Fa-i fata cu Lachensis (9 sau 15 CH).

Tulburari de somn

Cu tulburarile de somn ai avut ceva probleme de la o vreme incoace. Medicii recomanda un tratament cu Sulfur (9 CH) daca esti hipersensibila la zgomote, intoleranta la caldura sau daca te trezesti transpirata din somn. Nux Vomica este ideala in cazul acelora care se trezesc din somn dupa cateva ore si nu reusesc sa adoarma la loc. In cele din urma, Ambra Grisea este recomandata femeilor care sunt prea stresata pentru a adormi.

Libido scazut

O scadere a libidoului urmata de simptome emotionale ca lipsa increderii, sentiment de devalorizare, intoleranta, caracter autoritar pot fi tratate cu Nux Vomica 9 sau 15 CH.

Osteoporoza

Se intampla frecvent ca in timpul menopauzei, sa pierzi din minerale si ca urmare, sistemul osos sa sufere o demineralizare usoara spre severa. Pentru a preveni acest lucru, poti sa iei Calcarea Fluorica dar foarte bune sunt si sarurile de calcar sau sarurile Schussler, constituite din 13 saruri minerale utilizate in homeopatie.

sursa foto: heartlandcatholic.com

În articolul

Cum sa tratezi efectele nedorite ale menopauzei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x