Cum sa-ti potolesti pofta de zahar fara sa adaugi calorii

Publicat pe 01.12.2010 la 10:50 Actualizat pe 01.12.2010 la 11:26

Sarbatorile vin si odata cu ele si petrecerile la care trebuie sa arati senzational. Pentru a nu fi mai prejos decat prietenele tale suple, mentine-te in forma urmand 6 indicatii pretioase. Ce e si mai bine - nu va trebui sa renunti la dulce.

Opteaza pentru fructe in loc de prajituri

De mici copii suntem invatati cu dulciurile, ciocolata, biscuitii si delicatesele de cofetarie. insa cu trecerea anilor este bine sa ne limitam la cateva pe saptamana, daca nu vrem sa luam serios in greutate. Asta inseamna ca, mai ales in perioada dinaintea Sarbatorilor, va trebui sa inlocuiesti prajiturile cu fructe, apa sau ceai neindulcit.

Consuma alimente cu indice glicemic mic

Pentru a tine sub control poftele de dulce, consuma la intervale regulate alimente care sa aiba un indice glicemic scazut, astfel incat sa pastrezi glucoza in limite normale. Incearca painea, orezul, pastele integrale, mazarea, fasolea, iaurtul slab, ciocolata neagra dar evita cartofii, produsele de patiserie, ciocolata cu lapte.

Cand te apuca foamea, alege proteine

Daca simti ca tentatia e uneori prea mare, asigra-te ca ai la indemana proteine precum carne, peste, oua si lactate. Doua portii pe zi, preferabil dimineata si la pranz, sunt suficiente pentru a fi energica intreaga zi. Totodata, creierul va functiona foarte bine pe baza de proteine, in loc de glucide.

Dulciuri "prietene"

Nu toate dulciurile sunt rele. Exista cateva pe care te poti baza la nevoie, fara sa traiesti cu teama ca te vei ingrasa: ciocolata neagra fara zahar adaugat, musli, compot, miere, fructe uscate.

Gaseste-ti alte metode de reducere a stresului

Cand esti stresata, fie ca esti la birou fie ca esti acasa, te indrepti deznadajduita spre sertarul cu bunatati. Temporar, aceasta poatefi o solutie,dar cand te gandesti la consecintele pe termen lung...parca lucrurile nu mai par atat de usoare. Pregateste-ti o strategie pentru acele momente - ea poate consta intr-un sport, exercitii de respiratie sau un pahar cu apa.

Nu face din zahar un Bau Bau

S-a intamplat: ai mancat o bucatica de ciocolata sau ai indraznit sa iei un fursec. Acum nu mai e cazul sa iti faci reprosuri sau si mai rau sa sari peste o masa doar pentru ca se vor aduna caloriile. Atat timp cat nu depasesti masura, nu e cazul sa apelezi la produse light imediat sau ceaiuri diuretice. Niciuna din aceste variante nu sunt alternative sanatoase.

sursa foto: firehow.com

În articolul

Cum sa-ti potolesti pofta de zahar fara sa adaugi calorii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Călin a plecat din România în 2000 la cules de căpşuni în Spania. Azi are 6 hectare de teren şi după o campanie reuşeşte să strângă chiar şi 40.000 de euro
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x