Cura de slabire cu stevie si papadie

Publicat pe 04.05.2011 la 14:55 Actualizat pe 04.05.2011 la 14:58

Dupa mesele copioase de Sarbatori, stevia, leurda si tataneasa vin sa faca ordine in organism si sa va scape de kilogramele in plus.

Leurda si tataneasa

Glucid natural cu zero calorii, stevia este ideala in curele de slabire. Mai mult, aceasta planta are capacitatea de a taia din pofta de dulciuri. Stevia se poate consuma ca atare, in salate, sau preparata sub forma de ciorba, in mancaruri, alaturi de orez.

Pentru detoxifierea organismului si prin urmare buna in curele de slabire, leurda este recomandata sub forma de infuzie: o lingurita de frunze de leurda maruntite si oparite cu 250 ml de apa. Se vor bea 1-2 cani pe zi, timp de patru-sase saptamani. Medicul Cristina Balanescu atrage atentia ca frunzele isi pierd foarte rapid proprietatile depurative, de aceea este recomandat sa fie utilizate proaspete, si nu in stare uscata.

Acelasi efect de detoxifiere a organismului il are si ceaiul de tataneasa, din care se vor consuma doua cani pe zi. Frunzele de papadie au si ele efect detoxifiant. Pentru ca sunt usor amarui, frunzele de papadie se pot asocia, in salate, cu rucola si salata verde.

Apa cu lamaie

Specialistul nostru recomanda ca orice cura de slabire sa fie insotita de detoxifierea organismului cu apa si lamaie. Este nevoie de doi litri de apa plata, care se fierb seara, iar dimineata, in aceasta cantitate de apa se storc doua lamai zemoase. Se consuma pe parcursul a doua ore, iar pentru a obtine rezultatele scontate este indicat ca aceasta cura sa fie urmata cinci saptamani. „Pacientii au reticente in ceea ce priveste cura cu lamaie si apa, deoarece ii sperie faptul ca vor urina prea des. Dar ei ar trebui sa isi dea seama ca apa este benefica pentru organism", atrage atentia medicul Cristina Balanescu.

Stil de viata

Masajul, reflexoterapia, acupunctura si fitoterapia nu dau rezultatele asteptate daca sunt folosite de sine statator, ci trebuie sa vina in completarea unui stil de viata sanatos. "In primul rand, o persoana care vrea sa slabeasca trebuie sa fie motivata psihic, sa aiba multa rabdare. Sa nu se astepte la rezultate spectaculoase intr-un timp scurt. Dieta si exercitiile fizice sunt esentiale. Optim este sa slabeasca patru kilograme pe luna", adauga specialistul nostru.

sursa: Jurnalul.ro

În articolul

Cura de slabire cu stevie si papadie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x