De la ce varsta ar trebui bebelusii sa poarte incaltaminte?

Publicat pe 27.02.2020 la 12:28 Actualizat pe 27.02.2020 la 13:00

Efectele potentiale pe care pantofii pentru copii le-ar putea avea asupra picioarelor in curs de dezvoltare au fost dezbatute printre pediatrii de zeci de ani. Expertii Asociatiei Americane de Pediatrie sfatuiesc parintii despre cum sa puna pantofii in picioarele unui nou-nascut si spun ca bebelusii nu trebuie sa poarte pantofi pana cand nu incep sa mearga.

Amanarea utilizarii pantofilor pentru bebelusi nu este o practica la fel de populara cum a fost odata, insa parintii sunt mult prea dornici sa ofere micutului prima pereche de incaltaminte si uneori fac asta mai devreme decat este in realitate necesar.


Odata ce bebelusul a facut primii pasi si a inceput sa se plimbe, cea mai buna solutie in alegerea pantofilor pentru copii este sa te asiguri ca sunt confortabili si pot sa ofere o anumita aderenta pe suprafetele alunecoase. Ar trebui sa se potriveasca frumos si sa se prinda bine pe calcaie, dar totusi sa permita o pozitie comoda a degetelor de la picioare. Desi sustinerea gleznei nu va stabiliza mersul la aceasta varsta, pantofii cu gleznele mai ridicate il vor impiedica pe micutul tau sa-i scoata din picioare usor.


Pantofi sau sosete pentru bebelusi

Desigur, poti sa iti incalti copilul cu o pereche draguta de sosete pana cand incepe sa mearga. In timp ce se afla la nivel de mers in brate si de tarare, sosetele moi cu talpa antiderapanta ar trebui sa functioneze suficient de bine incat sa nu ai neaparat nevoie de incaltaminte.
Daca sugarul poarta incaltaminte decorativa ca parte a unei tinute, este recomandat sa o scoti de fiecare data cand copilul incepe sa se tarasca sau sa mearga pentru a il ajuta sa isi mentina echilibrul.


Factorii de luat in considerare la cumpararea primelor tipuri de incaltaminte pentru copii

Copilul tau putea primi prima pereche de incaltaminte bebe, odata ce merge bine, mai ales cand incepe sa mearga afara. Odata ce copilul incepe sa meagra, ca si in cazul hainelor pentru bebelusi, ar trebui sa iei in considerare foarte multi factori atunci cand alegi pantofii, inclusiv pretul, confortul si stilul. Cel mai important, insa, vei dori sa protejezi picioarele copilului cu talpi flexibile, antiderapante sau rezistente la alunecare. De asemenea, pantofii trebuie sa se potriveasca perfect si sa nu fie prea mici.
Retine ca, chiar daca bebelusul incepe sa mearga bine, poti renunta la acea pereche de pantofi clasici cu talpa tare, cu toc inalt, doar pentru anumite evenimente. Chiar si cand este mai mare, copilul tau se va descurca probabil mai bine in pantofii cu talpa moale flexibila. De fapt, multe tipuri de incaltaminte pentru copii sunt confectionate din piele foarte moale, aceasta fiind atat confortabila cat si foarte lavabila.
Talpile flexibile si confortul sunt lucrurile cheie pe care trebuie sa le cauti la pantofii pentru copii. De asemenea, poti elimina cheltuielile adaugate insertii speciale, tocuri intarite sau orice alta caracteristica adaugata, atat timp cat pantofii copilului se potrivesc bine, au o aderenta buna si sunt flexibili.


De ce sandalele, crocsii si pantofi cu velcro sunt mai potriviti pentru bebelusi, dar nu si pentru copiii mai mari?
De la crocs pentru copiii mici si adidasi cu velcro si pana la sandale, acesti pantofi aluneca atat de usor incat probabil va fi greu ca un copil mai mare sa mearga in ei. Acest lucru este in regula pentru copiii care prefera sa mearga desculti pentru ca le va fi cel mai usor sa se descalte, dar odata ce copilul sau prescolarul merge cu adevarat, chiar si in interiorul casei, se poate lovi foarte des in special la degete atunci cand este in papuci si sandale.
Ar trebui sa alegi modele de pantofi care ies foarte greu din picior atunci cand vrei sa iti inveti copilul sa mearga prin casa in pantofi.
De asemenea, sunt specialisti care spun ca pantofii de tip Crocs pot reprezenta un pericol pentru siguranta pe scarile rulante, deoarece au existat rapoarte despre copii care poarta Crocs care si-au prins pantofii in scarile rulante si s-au ranit. Daca copilul tau se descalta prea des si se accidenteaza, cel mai bine ar fi sa incerci sa cumperi pantofi care se dau jos mai greu.


Sfaturi pentru cumpararea pantofilor potriviti pentru copii
In plus fata de aceste sfaturi, alte lucruri de stiut despre cumpararea primei perechi pantofi pentru copii includ:
Conform AAP, pantofii cu insertii, glezne inalte, tocuri intarite, elemente speciale si alte caracteristici concepute pentru a modela si sprijini picioarele, nu sunt necesari pentru copii.
Cei mai buni pantofi pentru copii nu sunt cei care costa cel mai mult, sunt pantofii care se potrivesc bine, sunt confortabili si sunt flexibili si au talpa antiderapanta. Ar trebui sa se potriveasca perfect la calcaie si sa aiba, de asemenea, putin spatiu pentru ca degetele sa se miste chiar si atunci cand copiii cresc, deoarece copiii mici vor avea nevoie sa schimbe pantofii foarte des.
Discuta cu medicul pediatru daca ai motive de ingrijorare cu privire la picioarele copilului tau sau la mers, inclusiv daca s-a lovit la degetul de la picior, are unghia degetului mare incarnata, sau nu merge pana la 15 luni.
Tine cont de faptul ca nu ar trebui sa cumperi prima pereche de pantofi pentru copil atunci cand acesta inca nu a inceput sa mearga. Pantofii nu sunt chiar confortabili pentru bebelusi si acestia prefera de fiecare data sa ramana in sosetute.

Sursa foto: Giraffe Shoes

În articolul

De la ce varsta ar trebui bebelusii sa poarte incaltaminte?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x