Dieta americana te ajuta sa slabesti rapid

Publicat pe 21.08.2010 la 10:13 Actualizat pe 21.08.2010 la 10:28

Problema kilogramelor in plus este unul dintre cele mai frecvente subiecte dezbatute de femei. Dieta americana iti asigura o slabire usoara si sigura.

Dieta americana, sau dieta cu 1.000 de calorii, nu te infomenteaza deoarece trebuie sa mananci foarte des, la ore fixe, din doua in doua ore, dar foarte putin. Asadar, mancand foarte des, vei elimina senzatia de foame. Regimul trebuie tinut timp de cinci zile si, daca vei consuma alimente conform planului, vei slabi intre trei si cinci kilograme.

Dieta este identica pentru fiecare dintre cele cinci zile de regim, mesele se iau la aceleasi ore si in aceeasi ordine, ceea ce poate fi un aspect destul de frustant. Desi este extrem de sarac in aportul de calorii, faptul ca alimentele sunt impartite in asa fel incat sa fie consumate in opt mese pe zi face ca acest regim sa fie unul usor de tinut.

Meniul pentru dieta de 5 zile:

Ora 8.00 - un ceai sau o cafea fara zahar si o felie de paine integrala

Ora 10.00 - un ou fiert tare
Ora 12.00 - 150 de grame de carne slaba (fiarta sau la gratar)
Ora 14.00 - 200 de grame de branza dietetica
Ora 16.00 - un pahar cu suc de rosii
Ora 18.00 - un cub de branza topita
Ora 20.00 - un pahar (400 de grame) de iaurt dietetic
Ora 22.00 - un mar

Pierzi 3-4 kilograme in 4 zile

O alta varianta de dieta americana dureaza doar patru zile si asigura pierderea a trei-patru kilograme. Cura de slabire se bazeaza pe acelasi principiu, al meselor luate din doua in doua ore.

Meniu A

Ora 8.00 - o ceasca de cafea fara zahar
Ora 10.00 - un ou fiert tare
Ora 12.00 - un mar
Ora 14.00 - 100 de grame de carne slaba la gratar si o felie de paine integrala
Ora 16.00 - doua mere
Ora 18.00 - un pahar cu suc de rosii
Ora 20.00 - 100 de grame de branza de vaci

Meniu B

Ora 8.00 - o ceasca de cafea fara zahar
Ora 10.00 - un ou fiert tare
Ora 12.00 - o lingura de stafide sau un mar
Ora 14.00 - 50 de grame de branza
Ora 16.00 - un mar
Ora 18.00 - o felie de paine prajita
Ora 20.00 - o cana de ceai de soc fara zahar

Fa si miscare!

Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, este bine sa faci si exercitii fizice. Cand vorbim de exercitii fizice nu trebuie sa ne gandim la o sala de fitness, unde sa depunem efort cateva ore. Chiar daca exercitiile fizice de intensitate mare sunt benefice pentru sanatate, in perioadele in care tinem o dieta acestea nu sunt tocmai indicate. Solutia ar fi exercitiile fizice usoare, facute cu regularitate acasa, cate 30 de minute in fiecare zi sau pur si simplu alergarile prin parc ori mersul pe bicicleta.

4 reguli pentru mentinerea siluetei!

Dupa terminarea dietei ai ajuns la greutatea dorita. Ce faci insa pentru a te mentine, pentru a nu pune la loc kilogramele pierdute? Nutritionistii ofera cateva reguli de aur de care trebuie sa tii cont.

1. Sunt obligatorii trei mese pe zi. Dupa ce ai tinut dieta cu mese sarace in alimente si dese, organismul trebuie hranit de trei ori pe zi, iar cina trebuie sa fie una usoara (peste, piept de pui la gratar, iaurt, salata de legume sau de fructe) si niciodata mai tarziu de ora 18.00.

2. Mesele trebuie luate tot la ore fixe. In timpul regimului organismul s-a obisnuit cu mese la ore fixe, iar acest obicei trebuie mentinut si dupa terminarea dietei. Nu uita si de cei doi litri de apa pe care trebuie sa-i bei zilnic. O hidratare necorespunzatoare si un consum exagerat de grasimi sunt factorii principali care duc la acumularea kilogramelor in plus dupa dieta.

3. Evita prajelile. Dupa dieta organismul asimileaza mai mult absolut tot de mananci, iar prajelile contin multe kilocalorii. Totodata, evita pe cat posibil dulciurile si grasimile.

4. Ai grija la aportul de lipide, glucide si proteine. Potrivit nutritionistilor, pentru a ne mentine o greutate normala, organismul are nevoie de zilnic de 20% lipide, 30% proteine si 50% glucide. Daca depasesti aceste procente, silueta ta va fi pusa in pericol.

Nu repeta des dieta americana!

Unii nutritionisti nu recomanda dieta americana pe perioade lungi de timp, adica sa repeti foarte des acest regim, pentru a da jos mai mult de cinci kilograme. De ce? Pentru ca acestei diete ii lipseste Omega 3, care are un rol important pentru sanatate, si de aceea trebuie consumat regulat. Acizii grasi Omega 3 se gasesc in cantitati mai mari in peste si mai mici in oua, carne de pui si alune, alimente care nu se afla sau se afla in cantitati foarte mici pe lista de meniu a dietei americane.

Citeste si revista Felicia

Sursa foto: flickr.com

În articolul

Dieta americana te ajuta sa slabesti rapid

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x