Dieta Perricone - slabesti si intineresti

Publicat pe 07.07.2011 la 16:23 Actualizat pe 07.07.2011 la 16:27

Este noua, a fost creata de medicul francez Nicholas Perricone, si se afla in topul dietelor. Se mai numeste si dieta anti-imbatranire prematura pentru ca te ajuta sa pierzi kilogramele in plus, dar in acelasi timp sa si arati cu zece ani mai tanara.

Denumita dieta Perricone, aceasta dieta ne ajuta sa slabim, dar are si efecte benefice pentru sanatate: protejeaza inima prin reducerea grasimilor, intareste sistemul imunitar, imbunatateste aspectul pielii si scade riscul aparitiei cancerului.

Astfel, cel care a lansat aceasta dieta, medicul Nicholas Perricone, afirma ca dieta se adreseaza in primul rand femeilor, deoarece are si un efect anti-aging. Daca te hotarasti sa incepi aceasta dieta, trebuie in primul rand sa reduci semnificativ consumul de grasimi saturate, de zaharuri rafinate si carbohidratii cu indice glicemic mare.

Dieta Perricone poate fi tinuta pe un termen mai lung, 28 de zile, suplimentata de aportul de vitamine si minerale, plus miscare, cel putin 20 de minute pe zi, dar daca doresti, poti incerca varianta scurta, pentru numai trei zile. Aceasta din urma nu da rezultate spectaculoase in privinta scaderii in greutate, dar cu siguranta starea generala se imbunatateste semnificativ, apar efectele benefice asupra pielii si a parului, deosebit de importante pentru o femeie.

Meniul dietei Perricone include mult somon, bogat in acizi grasi Omega 3, legume cu frunze verzi, cateva sortimente de fructe, dar si carne slaba, toate aceste alimente avand un rol deosebit in mentinerea tineretii.

Alimente permise

Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca acizii grasi Omega 3, legumele si fructele foarte bogate in vitamine si fibre, cerealele integrale, dar nici semintele sau nucile, bogate in grasimi sanatoase.

Asadar, iata care sunt alimentele permise in cadrul acestei diete: carnea slaba (curcan, pui sau vitel), pestele (somon, ton), fructele de mare, cerealele integrale (secara, ovaz si orz), semintele de hrisca, fasolea si lintea, ardeiul iute, ceapa, usturoiul, legumele cu frunze verzi, fasolea verde, fructele de padure, ciresele, merele, perele, pepenele galben, iaurtul natural sau kefirul, ouale, anumite condimente (cimbru, piper, busuioc, oregano), maslinele si lichide in cantitati mari (apa plata, ceai verde si sucuri naturale din fructe).

Alimente interzise

Medicul Perricone sustine ca daca vom consuma cantitati importante de alimente care contin acizi grasi saturati sau semisaturati, zahar si amidon, se produce cresterea nivelului de insulina, fapt care duce la aparitia unei reactii inflamatorii ce accelereaza procesul de imbatranire.

Asadar, iata care sunt si alimentele interzise: painea alba, pastele fainoase si taiteii, orezul, carnea grasa (porc, rata sau gasca), branza, pizza, alimentele procesate, morcovii, cartofii, dovleacul, sarea (inclusiv sarea desodata sau dietetica) zaharul, muraturile, anumite sortimente de fructe (strugurii, portocalele, mango, stafidele, pepenele verde), sucurile acidulate de fructe, apa minerala si, nu in ultimul rand, cafeaua si alcoolul.

Meniul pentru trei zile

Dieta Perricone recomanda respectarea celor trei mese importante ale zilei, precum si a celor doua gustari, alegand o cantitate cat mai mare dintre acestea. Dimineata, la trezire, trebuie sa bei doua pahare de apa plata de izvor.

Micul dejun:

- o portie de somon preparat la abur sau o omleta din trei albusuri de ou si un ou intreg
- o felie de pepene sau un sfert de ceasca de fructe proaspete de padure
- o jumatate de ceasca de cereale de ovaz fierte (nu instant)
- doua pahare de apa plata de izvor

Pranz:

- o portie de 200 de grame de somon la abur sau la gratar sau ton conservat in apa
- o salata preparata din cateva frunze de salata verde, o lingurita de ulei de masline, suc proaspat de lamaie si condimente (ierburi)
- o felie de pepene sau un sfert de ceasca de fructe proaspete de padure
- doua pahare de apa plata de izvor

Gustarea de dupa-amiaza:

- un iaurt natural mic
- o jumatate de mar verde
- patru migdale proaspete neprajite
- doua pahare de apa plata de izvor

Cina:

- 200 de grame de somon la gratar sau preparat la abur sau ton conservat in apa
- o salata preparata din cateva frunze de salata verde, o lingurita de ulei de masline, suc proaspat de lamaie si ierburi aromate
- o ceasca de broccoli, sparanghel sau spanac fierte la abur
- o felie de pepene sau un sfert de ceasca de fructe de padure proaspete
- doua pahare de apa plata de izvor

Gustarea de seara, inainte de culcare:

- doua felii subtiri de friptura din piept de pui sau un iaurt natural mic
- patru masline sau patru migdale crude
- o jumatate de mar verde sau para
- doua pahare de apa plata de izvor

Citeste si Revista Felicia!
Foto: ayushveda.com

În articolul

Dieta Perricone - slabesti si intineresti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x