Dr. Oz: Remedii eficiente impotriva transpiratiei in exces

Publicat pe 21.09.2012 la 18:13 Actualizat pe 21.09.2012 la 19:36

transpiratie in exces

Dr.Oz vine la Euforia TV in fiecare zi de luni pana vineri la 22:00 pentru a ne da o multime de sfaturi folositoare.

Mainile umede, petele de la subrat si hainele urat mirositoare pot fi jenante. Dar nu va stresati. Nu sunteti singuri. Dr. Oz te va ajuta pe tine si pe inca 8 milioane de oameni care sufera de transipratie.

Iata care sunt motivele secrete din cauza carora transpirati, dar si cum puteti ramane uscati.

Este o realitate uluitoare pentru multa lume, dar organul responsabil pentru transpiratie este creirul. Creierul fixeaza termostatul. O zona din creier numita hipotalamus, regleaza temperatura corpului. Daca ai o infectie, corpul creste temperatura ca sa omoare bacteriile, fiindca celulele nu mor la 39 de grade Celsius.

Cand bei cafea, modifici temperatura corpului care e fixatea la 37 de grade. Te joci cu ea. Daca intervii asupra metabolismului de exemplu band cafea, destabilizezi procesul. Cafeaua stimuleaza creierul sa declanseze transpiratia ca sa scada temperatura corpului. Nu ai niciun control. Cand se intampla asta, deodata esti blocat. Acum transpiri si nu stii de ce si ai probleme in a stopa procesul.

Semintele de in sunt foarte eficiente deoarece acizii Omega 3 ajuta la reglarea temperaturii. De aceea, oamenilor care transpira mult ziua le spun: “Schimba grasimile pe care le mananci.” Daca se reduce inflamarea corpului, scad sansele transpiratiei.

Transpiratia este un efect advers frecvent al pastilelor pentru raceala si alergii. Insa si alte pastille au acest efect. De exemplu toate antidepresivele. Pastilele schimba chimicalele din creier. Neurotransmitatorii sunt foarte sensibili. Cand creierul simte ca nu e ceva in regula, intra in panica si-ti creste temperatura. Iata niste ingrediente-cheie ce trebuie cautate in medicamentele care se dau fara reteta: oxymetazolina care se gaseste in spray-urile nazale si pseudoephedrina. Daca vezi aceste ingediente si-ti faci griji pentru transpiratie, poti rezolva problema.

Principala greseala pe care o fac oamenii este ca nu folosesc cantitatea potrivita de antiperspirant. Deodorantele nu sunt foarte eficiente in a opri transpiratia. Dar multi oameni le folosesc in continuare, sperand ca asta le va schimba viata. De multe ori, oamenii aplica o cantitate nepotrivita. Produsele sunt disponibile fara reteta, dar trebuie inlocuite cu unele mai concentrate daca nu dau rezultate. Medicatia pe reteta e mult mai eficienta. Ingredientul activ care trebuie cautat este clorura de aluminiu.

S-a dovedit ca pirul e un antidot natural pentru mirosul de transpiratie. Clorofila din pir este valoroasa. Face ca glandele sudoripare sa elimine sudoare fara miros.

Priveste:

În articolul

Dr. Oz: Remedii eficiente impotriva transpiratiei in exces

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x