Dr. OZ: știi să tratezi în mod corect acneea?

Publicat pe 07.01.2014 la 13:15 Actualizat pe 07.01.2014 la 15:28

Coșurile sunt o problemă cu care cei mai mulți dintre noi se confruntă în perioada liceului: coșurile. În timp ce 80% dintre adolescenți suferă de această afecțiune, numărului adulților nu este nici el foarte scăzut, atingând 40 la sută.

Contrar miturilor atât de populare, acneea nu este cauzată de ciocolată sau de chipsuri, sau din cauza unei igiene precare și nu se manifestă la fel în cazul tuturor persoanelor. Acneea are legătură cu foliculii de păr și glandele sebacee care sunt conectate atât la firele de păr, cât și la porii din piele. Glandele sebacee produc sebum, un ulei ce are rolul de a menține pielea moale și catifelată, dar și să o protejeze de apă.

Cel mai indicat este să te abții și să nu storci coșurile pentru că te poți răni și crea cicatrici, dar poți împinge mai adând în piele bacteriile care sunt responsabile pentru formarea acneei. Recomandarea lui Dr. Oz este să folosești un ac fin pe care să îl sterilizezi în prealabil în alcool sau apă fierbinte și cu care să înlături ușor vârful coșului deja format și de culoare albicioasă.

Metoda corectă este de a pune acul paralel cu pielea. Se introduce vârsful acului pe o parte a vârfului de coș și se trece prin el până vârful iese pe partea cealaltă. Apoi se înlătură vârful coșului cu ușurință, iar conținul lui va ieși de la sine și se va vindeca mai repede decât dacă îl storci si agresezi întreg țesutul din jurul coșului. Dacă nu este complet format, mai așteaptă câteva zile.

Pentru a preveni apariția coșurilor, încearcă aceste lucruri:

1. Folosește o soluție de curățat fața ce conține acid acetilsalicilic, un tip de aspirină ce distruge bacteriile ce cauzează acneea.

2. Găseste care este cauza acneei în cazul tău: poate fi vorba de stres, de ciclul menstrual, alimente cum ar fi grăsimi și zaharuri sau produse cosmetice.

Foto: hepta.ro

În articolul

Dr. OZ: știi să tratezi în mod corect acneea?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x