Ești mereu ținta preferată a răcelilor? REMEDII NATURALE care te scapă de probleme

Publicat pe 09.11.2016 la 09:45 Actualizat pe 09.11.2016 la 09:32

Vine iarna, asa ca trebuie sa iti cresti imunitatea, daca nu vrei sa te transformi in tinta preferata a racelilor. Iata cele mai rapide solutii naturale!

hepta.ro

Sezonul răcelilor și gripelor își va intra în curând în drepturi, iar dacă imunitatea îți este scăzută, va fi destul de dificil să ții la distanță pericolele. Creșterea imunității este vitală în această perioadă a anului, deoarece organismul este mai sensibil și poate fi mult mai ușor afectat de boli.

Soluții naturale care previn răceala

În general, corpul suferă la schimbările de temperatură la care este supus, astfel că anotimpul rece este o perioadă propice problemelor de sănătate. Totuși, dacă respecți câteva reguli de alimentație destul de simple și te îngrijești cum trebuie, nu va trebui să îți faci prea multe griji. Din fericire, există și câteva remedii naturiste, care te vor ajuta să-ți păstrezi imunitatea la cele mai înalte cote și să eviți, astfel, posibilele boli specifice iernii.

1. Cătina - deoarece conține o cantitate incredibilă de vitamina C, doctorii recomandă consumul de cătină în această perioadă. Cu toate că ceaiul de cătină are, la rândul său, proprietăți benefice, cătina proaspătă este mult mai puternică. Dacă vrei o porție zilnică de energie și protecție maximă împotriva răcelilor, amestecă câteva linguri de pulbere de cătină cu o cantitate dublă de miere de albine. O singură linguriță din acest preparat, administrată la începutul zilei, te va ține pe picioare chiar și în cele mai obositoare zile.

2. Ghimbirul - proprietățile sale antioxidante transformă ghimbirul într-una dintre cele mai puternice arme pe care le poți deține în sezonul rece. Pe lângă faptul că tratează greața și vărsăturile și ajută în cazul problemelor de ordin digestiv, ghimbirul mai are proprietatea de a vindeca virozele și gripele. Astfel, o cană de ceai de ghimbir, condimentat cu puțin chimen, care conține, la rândul său, cantități importante de magneziu și fier, și îndulcit cu miere din belșug, va ține la distanță răcelile sezoniere.

3. Cimbrul - cu toate că îl regăsești cel mai des în tava cu friptură, cimbrul este potrivit și în tratarea răcelilor. Acesta conține timol, un ulei esențial antiseptic, antibacterian și antioxidant. Datorită acestor proprietăți, cimbrul are proprietatea de a trata infecțiile gâtului, inflamațiile, bronșitele și tusea convulsivă. Consumată de trei ori e zi, infuzia de flori de cimbru nu numai că va trata toate aceste boli specifice iernii, dar va ajuta și la stimularea imunității și prevenirea viitoarelor atacuri bacteriene.

4. Usturoiul - de departe cel mai puternic stimul imunitar, usturoiul nu trebuie să lipsească din alimentația ta în acest sezon. Comparativ cu restul remediilor, usturoiul are proprietatea de a acționa cel mai rapid și eficient, atunci când gripa îți dă bătăi de cap. Astfel, este indicat să consumi usturoi în starea sa crudă sau, dacă vrei să eviți mirosurile neplăcute emanate de acesta, capsulele cu extract de usturoi vor avea un efect similar, protejându-te de pericolele iernii.

5. Mierea - lista beneficiilor pe care le are mierea de albine asupra organismului este una foarte lungă. Fie că alegi o miere polifloră sau preferi mierea de salcâm, enzimele pe care le conține aceasta te vor apăra de numeroase boli. La fel de eficientă este și în tratarea răcelilor, aducând un aport considerabil în prevenirea și remedierea virozelor, bronșitelor și inflamațiilor gâtului. Consumată de preferat între mese, pe post de îndulcitor pentru ceaiurile tale, mierea nu trebuie să lipsească din cămara ta, în această perioadă rece.


Alte trucuri pentru creșterea rapidă a imunității

În articolul

Ești mereu ținta preferată a răcelilor? REMEDII NATURALE care te scapă de probleme

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x