Implantul dentar și fumatul - Ești sau nu un candidat potrivit?

Publicat pe 21.09.2018 la 09:03 Actualizat pe 21.09.2018 la 09:08

Că nu este sănătos să fumezi, este un lucru știut. Dar dacă fumezi înseamnă că nu ești un candidat potrivit pentru implantul dentar?

Că nu este sănătos să fumezi, este un lucru știut. Dar dacă fumezi înseamnă că nu ești un candidat potrivit pentru implantul dentar?

Dacă ai unul sau mai mulți dinți lipsă și îți dorești să scapi de acest disconfort, poți lua în considerare implantul dentar, chiar dacă ești fumător. Cu toate acestea, este important să acorzi ingrijirii implantului mai multă atenție decât oricare alt pacient nefumător.
Pentru a înțelege mai ușor despre ce este vorba, citește acest articol.

Cum afectează fumatul implanturile dentare?

Fumatul este asociat cu boli și infecții, inclusiv boala paradontală, periimplantita (implantul dentar se infecteaza si își pierde stabilitatea), pierderea osoasă la nivelul maxilarului, a țesutului gingival și chiar pierderea dinților.

Studiile au arătat că nicotina din țigări reduce fluxul sangvin. În cazul implanturilor dentare, lipsa fluxului de sânge nu este bună, deoarece nu mai permite vindecarea corectă și rapidă.

Există oferte la implanturi dentare de care este păcat să nu profiți. Prin urmare, chiar dacă ești fumător, fii atent la indicațiile medicului și bucură-te de o dantură reîntregită.

Fumatul și implantul dentar - Ce ai de făcut?

Dacă ești fumător și ai nevoie de implant dentar, idealul este să renunți la fumat cu cel puțin o săptămână înainte de procedură. Medicul dentist îți va prescrie antibiotice pentru a reduce șansele de infecție.

Apoi, după procedura de inserare a implantului, ar trebui să eviți fumatul cel puțin timp de doua - trei saptamani. În felul acesta, perioada de osteointegrare (de adaptare a implantului în osul maxilarului) se va realiza fără factori dăunători.

Dacă vei fuma înainte de procedura de inserare a implantului și imediat după, șansele de complicații vor crește considerabil.

Rata de eșec în cazul implanturilor dentare pentru nefumători este de doar 1.4%. În cazul fumătorilor aceasta este de 15.8%. Înseamnă că ai de 11 ori mai multe șanse să ai un implant eșuat dacă fumezi.

Top 5 sfaturi dacă fumezi și vrei implant dentar

  1. Scade numărul de țigări - Începe să reduci numarul de țigări, iar în timpul procesului de vindecare (dupa inserarea implantului), încearcă să renunți temporar la fumat;
  2. Poartă o discuție amplă cu medicul dentist - Este foarte important ca specialistul să vadă dacă densitatea osoasă este adecvată pentru a rezista la presiunea exercitată de implanturile dentare. În plus, este esențial sa urmarești recomandarile pe care acesta ți le va face, lucru care va crește considerabil rata de succes a procedurii de implant dentar.
  3. Acordă maximă atenție îngrijirii orale - Fie fumător sau nu, îngrijirea orală este importantă, cu atât mai mult după o intervenție de implant dentar. Periajul regulat, folosirea aței dentare nu au voie să lipsească. Poți folosi inclusiv dușul bucal. Intrebă-ți medicul legat de igiena orală.
  4. Controale regulate - Ca fumător, este important să acorzi atenție vizitelor regulate în cabinetul specialistului (după realizarea intervenției de implant dentar). În felul acesta previi apariția unor posibile inconveniente.
  5. Alege un doctor foarte bun - Pentru a te bucura de un implant dentar de succes, ca fumator este cu atât mai important să acorzi atenție clinicii stomatologice in care se realizeaza implantul dentar. Nu orice dentist poate realiza o astfel de intervenție. Un specialist în implanturi dentare are inclusiv specializarea de chirurgie și face aceste intervenții în mod consecvent, ca activitate principala.

Dacă îți dorești, se poate! Implantul dentar îți va schimba viata în mod pozitiv. Respectă sfaturile medicului cu strictețe și realizează efortul de a întrerupe fumatul. Fii motivat de rezultatul final, un zâmbet larg și plin de încredere.


Sursa foto: pexels.com

În articolul

Implantul dentar și fumatul - Ești sau nu un candidat potrivit?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x