Sase alimente ce iti imbunatatesc digestia

Publicat pe 16.10.2013 la 12:17 Actualizat pe 16.10.2013 la 12:30

Multe femei se confrunta cu tulburari digestive, din cauza unui stil de viata haotic. Daca vrei sa te simti bine, este important sa inveti sa consumi alimente ce au efecte benefice asupra stomacului tau.

Un proces de digestie prost provoaca dificultate in absorbtia alimentelor, ceea ce duce implicit la inflamarea mucoasei gastrice, marirea aciditatii, flatulenta etc. Ca sa nu te mai confrunti cu disconfort digestiv, invata sa incluzi in dieta ta urmatoarele alimente:

Iaurt

Ajuta la o buna functionare a tractului intestinal, pentru ca este bogat in bacterii “bune”, denumite probiotice. In plus, protejeaza mucoasa intestinala si reduce riscul aparitiei colonului iritabil. Este indicat sa consumi iaurt natural, dar si kefir.

Mere

Sunt fructe bogate in pectina, ce te ajuta sa indepartezi “reziduurile radioactive din corp”. Mai exact, aceasta substanta “atrage” toxinele, facilitand eliminarea acestora prin intermediul urinei.

Sfecla rosie

Bogata in vitamin B3, B6, C, betacaroten, fier, magneziu, zinc si calciu, favorizeaza eliminarea toxinelor din corp. In plus, ajuta la mentinerea sanatatii ficatului.

Usturoiul

Este recunoscut pentru stimularea enzimelor ficatului, ce contribuie la curatarea organismului. In acelasi timp, are proprietati antivirale si antiseptice, fiind capabil sa elimine bacteriile.

Lamaia

Pe langa cantitatea ridicata de vitamina C, lamaia ajuta la echilibrarea aciditatii mancarurilor pe care le ingeram. Astfel, toxinele vor fi eliminate. Pentru a-ti imbunatati digestia, este indicat sa bei dimineata suc de lamaie cald.

Seminte de in

Sunt benefice pentru organism, astfel ca este recomandat sa consumi zilnic 100 g de seminte, deoarece ii ofera cantitatea necesara de omega 3. In plus, sunt bogate in fibre, ceea ce va ajuta procesul de digestie.

Spanacul

Este o excelenta sursa de fibre, vitamina A si D. Il poti consuma sub forma de salate. Contine si betaina, o proteina ce faciliteaza detoxifierea ficatului.

Foto: Hepta.ro

În articolul

Sase alimente ce iti imbunatatesc digestia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x