Studiile au demonstrat! Iată ce pot păți FEMEILE GRAVIDE din cauza SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

Publicat pe 13.09.2016 la 10:44 Actualizat pe 25.11.2016 la 16:16

Cercetatorii au descoperit ca schimbarile climatice le pot afecta atat pe femeile insarcinate, cat si pe bebelusii din pantecele acestora.

Foto: hepta.ro

Schimbările climatice produse de-a lungul unui an aduc multiple efecte negative asupra sănătății noastre. La fel ca toți ceilalți, femeile însărcinate se confruntă cu influențele negative ale schimbărilor de temperatură, acest lucru afectând atât starea acestora, cât și evoluția fătului.
Cercetătorii au descoperit că expunerea la temperaturi ridicate în timpul sarcinii crește riscul de a da naștere unor copii cu greutate scăzută. Pe termen lung, încălzirea globală ar putea duce la nașterea unor copii mai puțin sănătoși.

„Simptomele pot varia, însă, în cazul femeilor însărcinate, pe lângă simptomele care le creează disconfort accentuat, pot apărea avortul spontan, deshidratarea, hipersensibilitatea, contracții premature în primele luni, dezlipirea placentei, insuficiența renală și lista poate continua. Nou-născutul este sensibil la temperaturi prea ridicate sau prea scăzute, din cauza capacității sale limitate de reglare a temperaturii. Deshidratarea, afecțiuni renale, naștere prematură, greutate mică la naștere sunt asociate cu expunerea la căldură a mamei în timpul sarcinii”, explică dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrică-ginecologie.

Schimbările climatice și nasterea prematură

Dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrică-ginecologie

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev și Universitatea Harvard au studiat legătura dintre greutatea la naștere a copilului și temperatura aerului în timpul sarcinii. Rezultatele au fost destul de relevante, având în vedere că o creștere de 8,5 ° C în ultimul trimestru cu expunere medie a fost asociată cu o scădere de 170g din greutatea nou-născutului.

Am constatat caă expunerea la temperaturi ridicate în timpul sarcinii crește riscul de greutate mică la naștere și poate provoca naștere prematură”, afirmă dr. Silviu Istoc.

Temperatura influențează sexul copilului

Un studiu realizat în anul 2012 a arătat că, atunci când temperaturile cresc, se nasc mai multe fetițe.

De cele mai multe ori, fătul de sex masculin este mult mai fragil, mai sensibil decât cel feminin, acest lucru se observă din evoluția sarcinii și starea generală a mamei. Cele mai multe complicații au fost evidențiate în cazul sarcinilor cu băieți, același lucru se întâmplă și în cazul nașterilor premature”, completează dr. Silviu Istoc.

În articolul

Studiile au demonstrat! Iată ce pot păți FEMEILE GRAVIDE din cauza SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x