STUDIU: Alergarea poate deveni contagioasă! Iată cum!

Publicat pe 20.04.2017 la 19:09 Actualizat pe 20.04.2017 la 20:58

Oamenii pot alerga mai mult daca prietenii lor distribuie pe retelele de socializare performantele obtinute.

O nouă cercetare pe tema activităților fizice, bazată pe informații obținute de la peste un milion de persoane, a demonstrat că alergarea poate deveni contagioasă.

Studiul, publicat în jurnalul ''Nature Communications'' la începutul acestei săptămâni, a demonstrat că oamenii pot alerga mai mult, mai repede și mai des atunci când prietenii lor distribuie pe rețelele de socializare performanțele obținute în timpul exercițiilor fizice.

Sinan Aral și Christos Nicolaides din cadrul Massachusetts Institute of Technology au analizat datele adunate pe o perioadă de cinci ani de la 1,1 milioane de persoane — însumând în total 359 de milioane de kilometri. Alergătorii cuprinși în studiu au folosit o anumită rețea de social media pentru distribuirea datelor înregistrate cu ajutorul aplicațiilor de urmărire a activităților fizice.

''Informațiile cuprind distanța parcursă zilnic, durata și ritmul, ca și caloriile arse în timpul sesiunilor de alergare'', iar la încheierea unei sesiuni ''acestea erau imediat distribuite digital prietenilor alergătorului'', se arată în cercetare.

''A fi la curent cu performanțele prietenilor care aleargă, relevate prin mesajele distribuite prin rețelele de social media, poate reprezenta un impuls pentru a alerga mai mult, mai repede și mai des'', susține Sinan Aral.

Potrivit lui Aral, rezultatele studiului demonstrează ''puternice efecte contagioase''. ''O persoană poate fi inspirată să alerge, în medie, cu 0,3 kilometri mai mult în cazul în care prietenii săi parcurg un kilometru în plus, iar dacă aceștia aleargă cu zece minute mai mult acest lucru poate face pe cineva să parcurgă în alergare trei minute în plus'', notează autorii studiului.

În urma analizei datelor, s-a observat că acest tip de contagiune este mai pronunțată în rândul bărbaților, fapt ce s-ar putea explica prin faptul că aceștia au o fire mai competitivă. Ei sunt influențați atât de femei cât și de bărbați, după cum relevă studiul, în timp ce femeile sunt influențate mai mult de femei.

În plus, cercetarea sugerează că alergătorii sunt mai influențați în alegerile lor de prietenii ale căror performanțe sunt ușor mai slabe sau mai bune.

În articolul

STUDIU: Alergarea poate deveni contagioasă! Iată cum!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x