Te confrunți cu inesteticele vergeturi? Cum poți să le previi sau să le atenuezi

Publicat pe 18.07.2016 la 15:17

Ai fost însărcinată sau te-ai îngrășat și ai slăbit brusc, iar acum te confrunți cu inesteticele vergeturi? Vestea buna este că vergeturile nu reprezintă o problemă medicală, ci doar una estetică.

Ai fost însărcinată sau te-ai îngrășat și ai slăbit brusc, iar acum te confrunți cu inesteticele vergeturi? Vestea buna este că vergeturile nu reprezintă o problemă medicală, ci doar una estetică.

Vergeturile sunt cicatrici care apar în urma întinderii pielii într-un timp scurt, fenomen întâlnit frecvent în sarcină, în perioada de creștere la adolescenți, luarea rapidă în greutate, creșterea masei musculare la sportivi.
Incidența vergeturilor în timpul sarcinii este de 43-88% pe zone precum abdomenul și sânii, la adolescenți în creștere de 6-86%, pe zona inferioară a spatelui și genunchi la băieți și pe șolduri și coapse la fete , iar la persoanele obeze de 43%.

Vergeturile recente sau imature sunt au tentă roz-roșiatică și sunt ușor proeminente. În timp, vergeturile se extind în lungime și capătă o culoare violet închis, pentru ca apoi să devină alb-sidefii.
Cauzele care determină apariția vergeturilor nu sunt în totalitate descoperite, dar iată ce poți face pentru a preveni apariția lor sau pentru a le estompa pe cele deja existente:

Urmează o dietă echilibrată
Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode pentru a preveni apariția vergeturilor. Nu uita că, creșterea bruscă în greutate este una dintre principalele cauze care provoacă vergeturile. Tocmai de aceea este important să mănânci echilibrat și să îți menții greutatea sub control.

Hidratează-te
Deshidratarea poate determina moartea celulelor pielii, iar șansele ca stratul dermic să se rupă sunt mai mari.

Folosește un gel pentru vergeturi
Gelurile de siliconi s-au dovedit a fi eficiente atât în prevenția apariției vergeturilor, cât și în tratamentul vergeturilor deja existente.

Fă mișcare
O plimbare zilnică sau câteva exerciții de aerobic te vor ajuta să îți păstrezi greutatea optimă și să previi apariția vergeturilor.
Regimul alimentar sănătos, bogat în fructe, legume, lichide și grăsimi sănătoase, este și el esențial pentru o piele sănătoasă și hidratată.

În articolul

Te confrunți cu inesteticele vergeturi? Cum poți să le previi sau să le atenuezi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x