Top 10 beneficii ale antrenamentelor fizice matinale

Publicat pe 01.03.2019 la 17:13 Actualizat pe 01.03.2019 la 17:24

Ritmul alert al stilului de viata modern te impiedica sa faci sport atat de des precum ti-ai dori? Ai deja un abonament la sala de fitness dar nu te simti destul de motivat astfel incat sa iti creezi un plan constant de antrenament? Solutia ar putea fi setarea unei rutine.

Ritmul alert al stilului de viata modern te impiedica sa faci sport atat de des precum ti-ai dori? Ai deja un abonament la sala de fitness dar nu te simti destul de motivat astfel incat sa iti creezi un plan constant de antrenament? Solutia ar putea fi setarea unei rutine de exercitii fizice la primele ore ale diminetii, potrivit specialistilor. Se pare ca sportul practicat dimineata ofera cele mai eficiente rezultate si prezinta o serie de beneficii incontestabile. Citeste in continuare pentru a afla top 10 argumente ale antrenamentelor fizice matinale!

#1. Dimineti mai fericite

In timpul practicarii activitatilor sportive, corpul elibereaza endorfine, adica homoni care genereaza instalarea unei starii de bine la nivel fizic si psihic. Prin urmare, atunci cand antrenamentul sportiv are loc la primele ore din zi, diminetile tale vor fi mai fericite!

#2. Rezultate mai eficiente

Un alt beneficiu major al antrenamentelor fizice matinale vizeaza chiar eficienta rezultatelor. Vei obtine performante sporite alegand acest moment al zilei pentru a te antrena, deoarece corpul tau are mai multa energie.

#.3 Mai putin stres

Setandu-ti o rutina matinala de exercitii fizice, vei fi mai putin stresat pe timpul zilei, la birou sau in activitatile cotidiene pe care le desfasori in mod obisnuit. Studiile spun ca persoanele care se antreneaza in mod regulat in prima parte a zilei au resimtit o imbunatatire a calitatii vietii - si nu doar din punct de vedere profesional!

#4. Rata metabolica sporita

Efectuarea exercitiilor de dimineata sporeste considerabil rata metabolismului corporal. Beneficiul ascuns este acela ca organismul va arde calorii chiar si dupa incetarea antrenamentului! Practic, dupa 60 de minute de antrenament matinal, continui sa elimi grasimi pe tot parcursul zilei!

#5. Putere de concentrare crescuta

In general, sportul practicat constant stimuleaza puterea de concentrare. Cu atat mai mult acest beneficiu se intensifica daca alegi sa iti faci antrenamentul in primele ore ale zilei. Explicatia? In timp ce faci sport, aportul de oxigen de la nivel cerebral creste.

#6. Dieta alimentara imbunatatita

Stiai ca exercitiile fizice de dimineata iti pot influenta chiar si obiceiurile alimentare? Pentru ca servirea micului-dejun va deveni un obicei, desi, poate, aveai tendinta de a sari peste el, vei fi mai determinat sa iti stabilesti un program de masa pentru tot parcursul zilei.

#7. Un somn mai odihnitor

Printre cele mai importante beneficii pe care le ofera setarea unei rutine matinale de antrenament consta in reglarea ritmului circadian. Concret, tu te vei putea trezi mai usor dimineata si, in plus, vei avea parte de un somn mult mai odihnitor.

#8. Mai multa energie

Daca te gandesti ca atunci cand iti prioritizezi antrenamentul fizic nu vei mai avea energie pentru activitatile din restul zilei, trebuie sa te contrazicem. De fapt, realitatea este chiar opusa: te vei simti mult mai energic si mai pregatit sa faci fata provocarilor de peste zi!

#9. Consecventa

Adoptarea unui program de exercitii matinale este si o forma de a-ti imbunatati disciplina personala. Implicit, vei deveni mai consecvent in ceea ce priveste respectarea rutinei alimentare si a celei de antrenament!

#10. Apetit redus

Sportul regleaza apetitul, mai ales atunci cand este practicat la ore matinale. Pe masura ce iti vei stabili un program de antrenament, nu vei mai simti nevoia sa consumi produse fast food, dulciuri sau alte alimente nocive pentru sanatate. In plus, vei resimti senzatia de foame mai rar si la ore fixe.

Convinge-te de beneficiile sportului de dimineata! Alege echipamentul potrivit din magazinul de imbracaminte, incaltaminte sport si accesorii eTopSport si optimizeaza-ti performantele fizice!

În articolul

Top 10 beneficii ale antrenamentelor fizice matinale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x