Top 7 remedii naturale pentru îmbunatățirea ficatului

Publicat pe 21.12.2018 la 20:39 Actualizat pe 21.12.2018 la 20:38

Alimentația, stresul zilnic sau starea de epuizare totală sunt doar câțiva dintre factorii care influențează negativ funcția hepatică. Ficatul este cel mai important organ din corpul nostru deoarece are un rol esențial în susținerea întregului organism. Acesta este responsabil de eliminarea toxinelor, sinteza proteinelor, reglarea circulației, funcționarea adecvată a metabolismului și sistemului imunitar. Cu toate că este singurul organ care are capacitatea de a se regenera, un stil de viață necorespunzător îi poate afecta foarte ușor funcțiile. Pentru a avea un ficat sănătos, apelează cu încredere la remediile naturale. Tratamentele naturiste îl ajută să își exercite corect activitatea în organism. Este nevoie să îți schimbi stilul de viață și să introduci în alimentație câteva ingrediente care te vor ajuta să îți îmbunătățești funcția hepatică.

Iată câteva remedii naturale la care poți apela pentru a avea un ficat sănătos.

1. Silimarina, cel mai bun prieten al ficatului

Studiile științifice au demonstrat că silimarina are un rol protector și regenerator hepatic. Fiind un principiu activ din planta de armurariu, silimarina are proprietatea de a îmbunătăți și trata eficient ficatul. Acest organ se regenerează chiar și atunci când este afectat în proporție de 90%. Silimarina este recomandată pentru funcția hepatică anormală, leziuni hepatice, intoxicații și inflamații ale ficatului, colesterol ridicat, refacerea celulei hepatice. Silimarina 1000g are efecte terapeutice remarcabile și proprietăți antioxidante care se manifestă la nivelul tuturor celulelor din organism. Dacă îți faci griji pentru silimarina reacții adverse trebuie să știi că această substanță naturală are efecte secundare extrem de rare, în special la doze foarte mari. Pentru silimarină doza recomandată este de o capsulă de 2-3 ori pe zi. Utilizarea acestui produs reduce pierderea celulelor funcționale ale ficatului și încetinește degradarea țesutului hepatic. Silimarina este un supliment alimentar ce protejează ficatul împotriva efectelor nocive ale medicamentelor, alcoolului, substanțelor toxice, și favorizează funcția de detoxifiere. Este indicat un consum de silimarină regulat pentru a îmbunătăți semnificativ ficatul. Silimarina ficat 1000g stimulează metabolismul și produce modificări la nivelul învelișului celulelor ficatului.

În cazul substanței silimarină există beneficii esențiale pentru organism. Însă, indiferent de avantaje, produsul nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani. De asemenea, este indicat sa consulți prospectul silimarinei pentru a nu depăși doza zilnică necesară.

2. Ceaiurile din plante protejează funcția hepatică

Ficatul este un organ care se poate reface în mod natural, așa că obișnuiește-te să consumi ceaiuri din plante pentru a stimula eliminarea toxinelor și a bilei.

Ceaiul de anghinare este remediu sigur pentru ficat deoarece această planta conține cynarin. Este recomandat și în probleme mai grave precum ciroză, hepatită, insuficiență hepatică sau calcului biliari. Sunătoarea este o plantă care calmează stările inflamatorii de la nivelul ficatului. Ceaiul de sunătoare ajută la detoxifiere și grăbește refacerea celulelor hepatice. La fel de eficiente în tratarea afecțiunilor hepatice sunt și frunzele proaspete de păpădie.

Unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri indicate pentru îmbunătățirea ficatului este și ceaiul verde. Această licoare detoxifică ficatul, oferă energie organismului și contribuie la starea ta generală de sănătate.
Ceaiul din frunze de măslin, gălbenele, rădăcină de cicoare, șofran, rădăcină de brusture sau ceaiul boldo sunt de asemenea indicate pentru protejarea funcțiilor ficatului, eliminarea toxinelor și regenerarea celulelor.

3. Sucul de legume și fructe proaspăt stors face minuni

Probabil că nu te-ai gândit niciodată că un pahar de suc proaspăt îți poate salva ficatul. Ei bine, legumele și fructele conțin substanțe benefice pentru sânge și sistemul imunitar. Vei observa o îmbunătățire a funcției hepatice dacă consumi zilnic 250 ml de suc proaspăt din mere, sfeclă roșie, ridiche neagră, țelină, morcov și rădăcină de pătrunjel.

Legumele cu frunze verzi sunt indicate pentru ficat deoarece au un conținut ridicat de clorofilă vegetală și extrag toxinele din fluxul sanguin. Include în alimentație rucola, spanac, lăptuci, kale, brocoli, conopidă, muștar, gulie, țelină, pătrunjel sau varză.

Sucul din afine, lămâi, grepefruit, papaia, sfeclă roșie, morcov sau mere este de asemenea excelent pentru ficat. Combină fructe și legume proaspete, organice, pentru detoxifierea și protejarea eficientă a ficatului.

4. Turmericul, condimentul preferat al ficatului

Rădăcina de turmeric conține antioxidanți importanți și ajută la regenerarea țesutului hepatic. De asemenea, acest condiment stimulează secreția de bilă, asigură buna funcționare a vezicii biliare și ajută la detoxiferea organismului. Turmericul are proprietăți miraculoase, așa că este recomandat să îl folosești cât mai des în preparatele culinare. Popoarele asiatice obișnuiesc să bea apă cu turmeric pentru a menține sănătatea ficatului și a creierului. Ceaiul de turmeric curăță ficatul, are un efect anti-cancer și împiedică răspândirea celulelor tumorale.

5. Usturoiul menține ficatul sănătos

Banalul usturoi are capacitatea de a activa enzimele hepatice care susțin organismul în procesul de eliminare a toxinelor. Alicina și seleniul sunt doi compuși naturali care se găsesc din belșug în usturoi. Aceste substanțe ajută la curățarea și la protejarea ficatului. Nu trebuie să consumi cantități mari de usturoi pentru a beneficia de proprietățile sale. Chiar și o cantitate mică, pe care o consumi în mod regulat, are capacitatea de a sprijini ficatul. Usturoiul conține și sulf – un mineral care îndepărtează toxinele. Datorită acestei substanțe, usturoiul reduce colesterolul și trigliceridele.

6. Tărâțele de psyllium ajută la detoxifiere

Ficatul reprezintă uzina întregului corp. Pentru un organism curățat de toxine, este necesar ca ficatul să fie sănătos și să lucreze corespunzător. Tărâțele de psyllium au proprietăți terapeutice extraordinar de benefice pentru ficat. Acestea ajută în procesul de detoxifiere deoarece au un conținut ridicat de fibre. Și cum sănătatea ficatului merge mână în mână cu un colon sănătos, aceste tărâțe sunt ideale deoarece conțin de 14 ori mai multe fibre solubile decât ovăzul. Tărâțele de psyllium susțin absorbția toxinelor din organism, detoxifiază colonul, reglează glicemia și colesterolul.

7. Apa cu lămâie are un efect uimitor

Cea mai eficientă și simplă băutură care ajută ficatul este apa cu suc de lămâie. Consumă zilnic, dimineața pe stomacul gol, un pahar de apă călduță amestecată cu acest suc. Opțional, poți adăuga și o lingură de ulei de măsline extravirgin. Lămâia are proprietăți digestive și antioxidante. Această băutură previne afecțiunile hepatice, detoxifică ficatul, curăță vezica biliară, îmbunătățește digestia, accelerează metabolismul și ajută la topirea grăsimilor din sânge.

Pentru un ficat sănătos, este posibil ca în cazul consumului de silimarină să întâlnim mult mai repede beneficiile deoarece această substanță se găsește sub forma suplimentelor alimentare. În cazul remediilor naturale, este indicat consumul îndelungat și adoptarea unui stil de viață sănătos pentru îmbunătățirea funcției hepatice. Ficatul are un rol extrem de important în organism și ne ajută să supraviețuim. Ai grijă de sănătatea organismului tău pentru a preveni afecțiunile hepatice!


Foto: pexels.com

În articolul

Top 7 remedii naturale pentru îmbunatățirea ficatului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x